tiistai 26. maaliskuuta 2013

Viikon luontoääni

Radiolistan ainoa Top 20 -tulokas on Adam Lambertin Cuckoo (29–16). Lambertin kakkosalbumin eka single, jo toissavuonna julkaistu Better than I Know Myself floppasi radiossa, mutta sen seuraajat Never Close Our Eyes ja Trespassing etenivät kolmos- ja kakkossijoille. Ne kamppailevat pian julkaistavalla 2012-hittivuosilistalla pääsystä 50 parhaan joukkoon, vaan – paljastettakoon – eivät siinä onnistu.

J. Karjalaisen Meripihkahuone hypähti vaivatta uudeksi ykköseksi, vaikka se katosi latauslistalta yhden viikon jälkeen eikä soi Spotifyssa kuin sijan 53 edestä. Karjalainen ja hänen albumiykkösyyttään pääsiäissunnuntaina uhkaava Anssi Kela eivät juuri anna muille mahdollisuuksia laajalla kannatuksellaan, mutta yksi asema jaksaa uhmata kaksikon charmia: Yle X. Meillähän ei 40 täyttäneitä soiteta, paitsi jos heidän sukunimensä on Von Hertzen.

Arttu Wiskarin kakkosalbumia pohjustava Ikuisesti kahdestaan on edennyt tasaisesti yhdeksänneksi, mutta yli puolet sen pisteistä tulee Radio Novalta (38 soittoa). Tuo kerrassaan houkuttelevalla Tappavan hiljainen rivarinpätkä -nimellä siunattu pitkäsoitto julkaistaan kahden viikon kuluttua.

3 kommenttia:

  1. Radiolistan ja albumilistan ero on mielenkiintoinen. Kotimainen musa, joka pärjää radiolistalla pärjää myös albumilistalla. Ulkomaisten kohdallahan tämä harvoin toteutuu? Hurts lienee ainoa poikkeus.

    VastaaPoista
  2. iTunes lista, jota myös latauslistaksi kutsutaan saa ison albumin ilmestyessä aikaan tuollaisia "Meripihkahuoneilmiöitä". Complete My Album -toimintoa käyttäessä aiemmin myyty sinkku hyvitetään asiakkaalle ja tulos on sinkulle negatiivistä myyntiä. Tällöin ei tietty ole mitään mahdollisuutta biisilistalle kyseisellä viikolla, mutta eiköhän Meripihkahuone nouse sinne takaisin.

    VastaaPoista
  3. Tuolla listalla, josta Meripihkahuone putosi, on ykköseksi palanneena Mennyt mies.

    VastaaPoista