sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Ei yksin, vaan yksi

J. Karjalaisen paalupaikasta albumilistalla on vaikea yllättyä, mutta toki Et ole yksin innoittaa muutamaan knoppitietoon. Se on Karjalaisen kymmenes ykkösalbumi, ja ykkösviikkoja on nyt kertynyt 42. Vaikka kakkosena debytoineella Von Hertzen Brothersilla oli alla kaksi kärkisijaa, tuskin montakaan ropoa oli laitettu likoon heidän voittonsa puolesta.

Joku saattoi odottaa Justin Timberlakea korkeammalle kuin kymmenenneksi, mutta itse olin varautunut matalampaankin – onhan miestä sooloaikanaan silitelty Suomen mediassa sangen ylenpalttisesti todelliseen suosioon nähden. Edellisillä albumeilla yllettiin sijoihin 7 ja 5, ja alustussinkkujen vaisu vastaanotto enteili takapakkia. Seuraava uutuus Torture Killer (#15) jäi yhden pykälän edellisestä yrityksestään.

Vain elämää -nosteeseen ilmestyneet Neumann- ja Jari Sillanpää -julkaisut päätyivät tasoissa 16:nsiksi. Oma Waterloo on Neumannin eka soololistamerkintä 21 vuoteen, ja Kaikkien aikojen parhaat ylsi ylemmäs kuin aikaisemmat Sillanpää-kokoelmat Kuninkaan kyyneleet (#21, 2000) ja Parhaat (#17, 2005). Sijan 20 Matti Johannes Koivu sai radiohitteineenkin antaa hieman periksi kahteen edeltäjäänsä nähden.

Ensikertalaisista jyväskyläläinen Lost Society (#25) edustaa nuorta polvea, mutta Clutch (#50) ehti mukaan vasta 10. albumillaan. Italialainen Death SS rekisteröityi kokoelmallaan 31:nneksi vaivaiset 36 vuotta perustamisensa jälkeen! Toissavuonna kuollut Cesaria Evora (#45) ehti eläessäänkin kuitata yhden merkinnän 12 vuotta sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti