perjantai 22. maaliskuuta 2013

Lisää menneitä miehiä


Kun Suomen singlemyyntilista alkoi viitisen vuotta sitten painottua latauksiin, muutamat äänitetyypit kokivat nopean, ehkä luonnolliseltakin vaikuttaneen poistuman. Joidenkin suomirocksuosikkien mobilisoidulta vaikuttanut hittiputki katkesi, ja myös vanhanmallista tilastoa ajoittain dominoinut dance-erikoisliikkeiden cd-sinkkumenekki lopahti.

Tyypillinen suhdannekärsijä oli iranilais-ruotsalainen Arash, joka vankalla dj-kannatuksellaan nettosi viime vuosikymmenellä viisi Top 20 -merkintää ja näytti sitten katoavan lopullisesti. Vaan ei, nyt mies debytoi latauslistan seitsemäntenä biisillään She Makes Me Go. Eväät tosin ovat tutun kuuloiset, Sean Paul vierailijana ja vahvat lainat vanhasta europopista, tarkemmin ottaen Ice MC:n hitistä Think About the Way (1994).

Toinen etenijä, Passengerin Let Her Go, kuulostaa biisiltä joka löisi läpi radion kautta. Se komeilee kuitenkin ns. singlelistan kakkosena, latauslistan kuutosena ja radiossa vasta sijalla 22. Passenger eli brittimuusikko Mike Rosenberg on valloittanut monta eurooppalaista listaa kärkisijoja myöten (muun muassa Ruotsin), mutta kotimaassaan hän ei ole ilmeisesti yltänyt millaisiinkaan tilastomerkintöihin.

1 kommentti:

  1. Passengerin albumi on pyörinyt brittilistan hännillä muutaman viikon, mutta parempaa lienee tulossa sielläkin.

    VastaaPoista