sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

6 ykköstä, 7 tahoa, 8 viikkoa


Albumilistalle tunkeutuneet 17 uutuutta kertovat aika paljon nykymusiikkimarkkinoista: vain yhdellä niistä on mukana aktuelli hittibiisi, ja sekin vain radiolistalla (Irinan Koko kuva). Ainoastaan viidellä noiden levyjen esittäjistä on ylipäätään kokemusta uralle osuneesta singlehitistä.

Vaikka Irinallakin on kokemusta tilaston johtoasemista, hän saa nyt katsella nelossijalta vielä kokeneemman juhlaa. Seitsentahokas on keskiarvonimi, sillä se toi CMX:lle kahdeksannen listaykkösviikon ja on bändin kuudes ykkösalbumi. Kolmantena debytoinut Stratovarius on päässyt kärkeen kolmasti. Noiden lisäksi ykköstaustaa on vain muutamalla superbändi Atoms for Peacen (#14) jäsenellä.

Omnium Gatherum (#8), Josh Groban (#12) ja Jess and the Ancient Ones (#15) jäivät kaikki muutaman portaan uransa parhaasta, mutta Eternal Tears of Sorrow (#13) teki uuden PB:n. Tähän asti ainoilla listalevyillään 30:ntenä käyneet Steven Wilson ja One Morning Left lähtivät eri suuntiin (sijat 17 ja 45). Norjalainen Darkthrone (#35) pääsi ensikertalaiseksi 16. albumillaan! Yllättävänkin monta aitoa hittiä sisältävä Olavi Uusivirta -kokoelma näyttäytyy apeasti 25:ntenä.

Chisun Kun valaistun siirtyi midpriceen vietettyään albumilistalla 71 viikkoa, joka on kotimaisten levyjen pisin aika 2000-luvulla. Kenties jonkin hämärän vaihtokaupan myötä viikko sitten midpricetilastossa debytoinut Rölli ja kultainen avain löytyykin nyt päälistan uutuutena sijalta 30.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti