lauantai 9. maaliskuuta 2013

Ei oo Iisii

Jontte Valosaaren ja Elastisen Jos mä oisin sun mies on niitä biisejä, jotka pärjäsivät ns. singlelistalla (lue: Spotifyssa) selvästi latauslistaa paremmin – se roikkuu yhä 13:ntena. Osapuolet julkaisivat hiljattain yhtä aikaa hittiehdokkaat Haastaja ja Iisii, mutta niihin on tartuttu nihkeästi. Odotetuksi luultu Iisii joko täpärästi on tai ei ole Spotifyn Top 100:ssa, lähteestä riippuen.

Biisit putosivat nopeasti myös latauslistalta. Tiettyjen artistien kohdalla pikavisiitit eivät yllätä (esimerkiksi CMX:n Rikkisuudeltu tai Depeche Moden Heaven), mutta huonommin olin varautunut siihen, että yksi viikko riittäisi Petri Nygårdille (3 asiaa) tai Antti Tuiskulle (Rakkaus on). Tuisku ei ole radiolistallakaan kiivennyt kuin 49:nneksi.

Ainahan tilastoon voi palata kuten esiteini-ihme Isac Elliot, jonka New Way Homella on liikesarja 4-ulos-21. Vaikka Elastinen palaisi, aika ohuella jäällä hän tuntuu liikkuvan ennakkokäsityksiin nähden. Kykykisatuomarius ei puhalla niin automaattista myötätuulta uralle kuin yksittäistapauksista voisi päätellä. Ja miksi Rähinä Recordsin ja Nielsen-radiolistan suhde on yhä pätkittäinen? Iisiikin on tainnut jäädä lisäämättä mittauskoneistoon.

2 kommenttia:

  1. Palindrominimiset hitit lienevät harvassa. Kai niitä aikaisempiakin on, mutta mahtaako Iisii olla viidellä kirjaimellaan pitkänimisin?

    Antti S.

    VastaaPoista