tiistai 5. maaliskuuta 2013

Kiitos, kiitos, thank you


Kun perinteisellä medialla on päivä päivältä vähemmän kykyä ja halua käsitellä suomalaisia listatapahtumia, parhaiten kommentteja löytää artistien Facebook-sivuilta. Ne ovat myös luontevampi ja välittömämpi foorumi kuin listaykkösten ”nöyriä” sitaatteja sisältävät lehdistötiedotteet, jollaisia kokeiltiin kotva sitten.

Toissapäiväistä albumitilastoa kommentoi vuolaimmin Omnium Gatherum: "Beyond" hits the Finnish official national album chart to position 8. and Rumba indie chart on position 4. after a very hectic chart week and competing with big Finnish national dinosaur artists! Thank you for everyone who bought the album and supported the underground hippies! :)

Myös sijan 23 The Crescent viittasi Rumban listaan termillä ”indie chart”, jota ei voi pitää kovin osuvana, mutta mitenpä muutoinkaan sitä nasevasti kuvailisi.

FB-postauksetkin henkivät sitä yleistynyttä käsitystä, että ensimmäinen listaviikko ratkaisee kaiken. Joku jaksaa silti korostaa nousua ”suoraan” noin korkealle, eli Stratovarius: Nemesis suoraan Suomen virallisen albumilistan sijalle 3!!! Suurkiitos kaikille levyn ostaneille!

Muutaman levytähden postaamattomuus saattaa liittyä odotettua alhaisempaan listasijaan, mutta matalallakin voi tuntea kiitollisuutta. Näin Stala & So: Play Another Round debytoi Suomen virallisen albumilistan sijalla 43!! Olemme liekeissä! Kiitos kaikille levynostajille!

Tällaisia taas ovat reaktiot, kun päästään kuudetta kertaa kärkeen: Oho. Seitsentahokas meni Suomen virallisen listan sijalle 1. Tällainenkin lista on siis vielä olemassa. Kiitos levyn hankkineille.

3 kommenttia:

  1. Hyvä kun muistutit, flunssan ja kuumeen keskellä tärkeät asiat meinaavat unohtua! :P

    VastaaPoista
  2. Täällä sama olotila. Toivottavasti saatte nyt toisenkin listaviikon.

    VastaaPoista
  3. Indie-lista ei ole kovin hyvä nimi Rumban listalle, mutta heidän systeeminsäkin kutsuu sitä sillä nimellä, joten menköön.

    VastaaPoista