tiistai 12. maaliskuuta 2013

1 + 1 = 11


Top 50:stä putosi sunnuntaina 18 albumia, mutta listaykkösinä juhlineiden äänitteiden määrä kasvoi seitsemästä yhteentoista. Kuinka? No CMX:hän teki liioitellusti tilaa kärjessä Ismo Alangolle vajoamalla saman tien seitsemänneksi. Lisäksi Samuli Putron Tavalliset hautajaiset palasi tilastoon mahdollisesti Emma-gaalaesityksen ansiosta.

Paljon kauempaa paluun tekivät spesiaalivinyylipainoksina Iron Maidenin ekat ykkösalbumit Suomessa, Somewhere in Time (1986) ja Seventh Son of a Seventh Son (1988). Kirjaani siteeraavan wikipediasivun mukaan ensinmainittu jäi kakkossijalle, mutta minullahan on vuosilta 1985–1993 uusi totuus, jota selitin syksyllä. Uutta totuutta voi lukea täältä.

Vielä entisistä ykkösistä: tähän asti kimpassa liikkuneet Vain elämää -levyt erkanivat nyt toisistaan kuuden pykälän päähän (sijat 3 ja 9) – tosin arvelen, että tuolla kohtaa myyntiluvut olivat hyvin tasaiset. Hyvin Emmoissa esillä olleet Robin ja Jesse Kaikuranta putosivat pari pykälää, ja toki mukana viihtyy yhä myös Adelen 21. Se on nyt 110 listaviikkoineen alltime-tilaston jaetulla kolmannella sijalla Eppu Normaali -kokoelman kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti