sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Hiljaisen liekin tyttö


Nopeasti ovat taas liikeradat muuttuneet albumilistalla. Syksyisin mukaan lappaa niin paljon uutuuksia, että aniharva äänite jaksaa parantaa asemiaan debyyttisijasta, mutta nyt Top 50:ssä on 16 vihreänuolista nousijaa. Ajankohdalle ominaista on sekin. että viimevuotinen joulumenestys teki re-entryn korkeammalle (#27) kuin mikään tulokas.

Tekijänä siis Michael Bublén Christmas, joka vuosi sitten ylsi kakkoseksi eli sivusi historian parasta joululevyn sijoitusta Suomen listalla. Tänä vuonna on julkaistu potentiaalisia paalupaikan nappaajia, mutta niitä on ehkä liikaakin. Juha Tapio (#4), Samuli Edelmann (#5) ja Jarkko Ahola (#6) haastaisivat Vain elämään tehokkaammin itsekseen, ilman paljolti saman ostajakunnan euroista kamppailevia kollegoja.

Korkein uutuus 30:ntenä tuntui mahdottomalta liikeidealta, mutta tuossa se on. Kun joulu- ja livelevykin on jo kokeiltu, Il Divolta julkaistiin Greatest Hits. Mukana on kaksi kotimaista ensikertalaista, Sin Cos Tan (#36) ja Kuolemanlaakso (#42). Alicia Keysin aloitusnumero (#38) ei ole paha siihen nähden, että Girl on Firen edeltäjä The Element of Freedom (2009) jäi meillä ennen joulua muiden jalkoihin, mutta virkosi vuoden vaihduttua sijalle 13.

1 kommentti:

  1. Odotan Il Divon "B-Sides & Early Demos" -pläjäystä ensi joululle.

    VastaaPoista