sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Pää kii, jouluna hiljennytään


Albumilistan kärkipää on jumiutumassa lopullisiin lahjasäkkisuhdanteisiinsa. Jos varsinaiset joululevyt aikovat vielä kohentaa osakkeitaan, näytön paikka on ensi viikolla. Viimeisinä myyntipäivinä niiden kysyntä perinteisesti kääntyy jo lievään laskuun. Michael Bublén nousua (27–9) siivittää Christmasin täydennetty painos.

Kiinnostavampaa on seurata melkoiseen debyyttiin (#10) yltäneen Karri Koiran jatkoliikkeitä. Toiseksi korkeimmaksi uutuudeksi (#31) ilmaantui vuosiäänestyksiin (mm. Rumban ykköseksi) yllättävän hyvin ehtinyt Pää kii. Levy julkaistiin vasta viime viikolla, mutta sijojen 37 ja 49 Tomi Metsäketo ja The Baseballs saivat odottaa mukaanpääsyä pitempään.

Hälyä ja pölyä -boksi palautti Ne Luumäet albumitilastoon (#45) lähes 20 vuoden tauolta. Sijan 34 KLS:llä ei ole yhteyttä Luumäkien aikalaisiin The KLF:ään, vaan Vedä henkeä nyt on gospelia Ikaalisista. Midpriceosastosta voisi huomioida sen, että Robin taistelee kakkossijoineen jouluhyökyä vastaan aivan samoin kuin päälistallakin.

4 kommenttia:

 1. Rumban listalla Karri on aika keskinkertaisesti viides ja Pää kii kahdeksas, joten ilmeisesti KOIRAa myytiin todella hyvin tavarataloista ja marketeista.

  VastaaPoista
 2. Myös Itunes on näemmä taas albumilistalla mukana, sekin selittää jotain.

  VastaaPoista
 3. Minkäs viikon mukaan lopulliset lahjasäkkisuhdanteet lasketaan - aika moneen säkkiin varmaankin löytää vaikka parin päivän myynnilläkin vielä toinenkin Vain Elämää, elämä jatkuu vaimikäsenytonkaan ....

  VastaaPoista
 4. Kyllä joulumyynti hallitsee vielä 30.12. julkaistavaa listaakin, koska 20.-24. päivät huomioidaan vasta siinä. Ihan hauska että Suomessakin uskalletaan julkaista levyjä niin myöhään kuin 21.12. (jos tuo tieto nyt pitää paikkansa)...

  VastaaPoista