torstai 6. joulukuuta 2012

Hiljaa virtaa Calvin


Listablogin liki viisivuotisen historian kenties useimmin mainittu albumi on Rajattoman Joulu useine re-entryineen. Vasta nyt kuitenkin kuuntelen ensi kertaa kyseistä äänitettä – arvatenkin Spotifysta. Enkä ole yksin: hinnanpudotus estää levyn paluun Top 50 -listalle, mutta Spotifyn soitetuimmissa se komeilee 20:ntenä. Vertailuksi trion Edelmann–Tapio–Ahola tuoreet sesonkisuosikit majailevat sijoilla 33, 46 ja 79.

Spotify-albumilistan asetelmat tunnetusti poikkeavat myyntitilastosta – esimerkiksi Flo Rida (#6), The Script (#7) ja Pitbull (#14) jäivät virallisen Top 50:n ulkopuolelle. Virtauspalvelun erityissuosikki on kuitenkin Calvin Harris, jonka 18 Months (#3) julkaistiin lokakuun lopulla. Biisipuolellakin We’ll Be Coming Back roikkui yhdeksän viikkoa ns. singlelistan sijoilla 10–14, vaikka ei käynyt ollenkaan latauslistan Top 30:ssä.

Karri Koiran esikoispitkäsoitto K.O.I.R.A. ilmaantui suoraan Spotify-tilaston viidenneksi, mikä enteilee tai on enteilemättä jotain myös sunnuntain albumilistan kannalta. Ainakaan kilpailevia uutuuksia ei ole ruuhkaksi asti. Vielä Karrilla ei ole soolohittirekisteriä, vaikka Yle X kesällä innokkaasti veivasikin miehen superärsyttävää epäkieli-iskulausetta ”haluun kaikki tai ei mitään”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti