lauantai 22. joulukuuta 2012

Pyhien muistilista

Koska albumilistan julkaisuviive on menneenä vuonna taas pidentynyt, kannattaa huomioida, että aatonaattona julkaistava Top 50 ei suinkaan kerro viimeisten lahjaostospäivien tilannetta. Seuraava, 30.12. ilmestyvä tilasto kattaa päivät 20-24, eli esimerkiksi eilen myyntiin tullut Vain elämää jatkuu näyttäytyy vasta silloin.

Vuodenvaihteessa Listablogissa julkaistaan taas single- ja radiovuosilistat, joiden kummankin metodologia muuttui kesken kauden. Kun Spotify keväällä yhdistyi ns. singlelistaan (ja Itunes erkani siitä), sen ja latauslistan sijoitukset on siitä eteenpäin pisteytetty 50/50-periaatteella. Käytännössä listojen välinen hajonta aiheuttaa sen, että alkuvuoden isoimmilla hiteillä on pieni etulyöntiasema.

Myös radiolistan hajonta kasvoi ja piste-erot pienenivät, kun sen otantaa kasvatettiin ja painoarvoja tarkistettiin heinäkuussa. Radiovuosilistahan perustuu soittopisteisiin eikä sijalukuihin, joten alkuvuoden hyöty saattaa olla suurikin – lopputuloksista sen sitten näkee. Singletilaston laittanen julki uudenvuodenpäivänä, radiotuloksiin otan mukaan vielä yhden sen jälkeisen listan.

2 kommenttia:

  1. Voi tätä kansan kehnoa musiikkimakua :( kuunteleeko joku todella tuollaisia Vain elämää-levyjä joulun jälkeenkin? Samanlainen kammotus kuin "Leidit levyllä" aikoinaan. On halpa idea julkaista tuollaisia levyjä.
    terv. loputtomaan kierrätykseen ja cover-versioihin kyllästynyt

    VastaaPoista
  2. Voi kun se kansa on aina niin tyhmää, huonomakuista ja vedätettävää. Sellaisille urpoille pitää kyllä ilman muuta kertoa, miten typeriä tykkäyksensä ovat ja mikä sitä oikeaa hyvää on. Toivottavasti eivät kuitenkaan usko ja ota opikseen, sillä ihan hirveää olisi, jos MINÄ joutuisin tykkäämään samasta kuin NE, mitä taustaa vasten minä sitten itseäni nostaisin.

    VastaaPoista