sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Liian uusi lahjaksi

Aika moni nimekäs yrittäjä uskalsi pistää albumin pihalle vielä 12. kuukauden alkamisen jälkeen. Ekat tulokset eivät ehkä rohkaise, mutta uutena vuonna on uudet (sijaluku)markkinat. Jopa muita selvästi paremmin pärjänneelle Asalle Foetida / Use Your Illusion III:n 11. sija on tahra ansioluetteloon, sillä kuusi aiempaa albumilistamerkintää olivat kaikki kevyesti Top 10:ssä.

Robin-yhteistyön ehkä arveltiin kohentavan Brädin taisteluvalmiutta jouluruuhkassa, mutta Näis kengis -levyn debyyttilukemaksi jäi 39. Vaikka Green Dayn trilogia toki tiedettiin laskusuhdanteiseksi, numerosarja 4–18–41 lienee ennakoitua lehmänhäntämäisempi. Viimevuotisen kolmossijan jälkeen Bruno Marsin saavutus (#45) on heikko, etenkin niin hienon singlen kuin Locked Out of Heaven vauhdittamaksi.

Jouluäänitteitä mahtuu mukaan niin paljon, että listalle 1/2013 on luvassa ovelaa liikkuvuutta niiden kaikkien äkkikadotessa. Mutta (ainakin) yhden poissaoloakin voisi ihmetellä. Aikoinaan myös meillä niin suositun Rod Stewartin Merry Christmas, Baby komeilee näet muun muassa Ruotsin listan kakkosena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti