lauantai 8. joulukuuta 2012

Single on taas levy

Juuri kun pääsin mainitsemasta, että singlelistan viiden vuoden takainen painottuminen latausmyyntiin katkaisi monen suomisuosikin pitkän hittiputken, minua ojennetaan kahden äänitteen voimin. CMX:n Kusimyrsky näyttäytyy sekä lataus- että ns. singlelistalla, ja Koti-Viikate-Teollisuus rynni jälkimmäisen ykköseksi cd-vinyyli-digijulkaisullaan Adventti.

Itse asiassa Viikate ja Kotiteollisuus ovat pärjänneet ep-julkaisuilla ja muilla kikoilla murroksen jälkeenkin – jälkimmäisen viimevuotinen ykkösalbumi kylläkin jäi vaille hittejä. Mutta CMX:n edellinen sinkkumerkintä on kesäkuulta 2007, ja latauslistan tähän asti paras sijoitus 19 koheni toistakymmentä pykälää. Toissavuotinen Linnunrata kelpasi yllättäen radioille sijan 7 edestä – kahdeksanminuuttinen Kusimyrsky tuskin kelpaa.

Listasijojen metsästys ei näytä CMX:ää enää liioin kiinnostavan. Kusimyrskystä on näet viritetty jonkinlainen kimppatarjous Rokkikauppa.comiin, joka ei ole mukana virallisten listojen otannassa. Lisäksi helmikuussa ilmestyvää albumia aiotaan jakaa jonkin rocklehden erikoisnumeron mukana, mikä tuskin rekisteröityy tilastoihin. Painoksen suuruudesta tai hinnasta ei ole vielä tiedotettu.

Adventin ykkössija kertoo taas jotain siitä hämmentävästä keitoksesta, jota singlelistaksi kutsutaan. Spotify-soittoja biisi ei ole ehtinyt juuri kerätä eikä lataussijoja ole, joten paalupaikan toivat rajoitetut levypainokset (500 seitsentuumaista ja 1000 cd:tä). Viime viikon Top 20:ssä sijan kahdeksan jakoi neljä eri biisiä, mille on vaikea keksiä mitään edes etäisesti järjellistä selitystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti