torstai 15. marraskuuta 2012

Virvoitusvuorossa Jonne


Vain elämää -sarjan vaikutus latauslistaan sen kuin voimistuu. Viime viikolla Kaija Koon vanhat rallit palasivat sijoille 5, 14 ja 20. Tai kaikki niistä eivät palanneet, sillä 19 vuoden takainen Kylmä ilman sua ei aikoinaan noussut singlemyyntilistalle. Radiosoitossa se eteni seitsemänneksi.

Nyt Jonne Aaron (tai Negative) pisti vielä paremmaksi: sijat 5, 7 ja 21. Korkeimmalle elpyneen, uutena nelossijalla käyneen Still Aliven (2003) esitti ohjelmassa Katri Helena suomeksi. Ja taas debyytti: 2010 julkaistun Jealous Skyn ainoaksi merkinnäksi jäi tuolloin radiolistan 18. sija.

Negativen ansioluettelossa on kuusi singleykköstä, mutta sen tilastokäyrä on hyvin samanlainen kuin monilla kotimaisilla suosikkikokoonpanoilla (CMX, The 69 Eyes, Yö, Kotiteollisuus...): vankkumattomalta näyttänyt hittiputki katkesi tylysti, kun mitattava myynti siirtyi cd:stä latauksiin. Samaan aikaan kuitenkin radio löysi Jonnen kumppaneineen, ja Top 5 -hittejä on kertyi kolme vuosina 2008–2010.

Viimeisen VE-jakson teemaksi huomenna pääsevän Katri Helenan tilanne kiinnostaa. Jos yksi Jari Sillanpää -duetto jätetään huomiotta, daamin tuorein singlelistamerkintä on 28 vuoden takaa, ja silloinkin Miljoona ruusua jäi Vera Teleniuksen kilpailevan tulkinnan varjoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti