lauantai 17. marraskuuta 2012

mpk6: Si si si (1974)


Midpriceklassikot-sarjassa käsitellään tunnettuja levyjä, joiden ainoa tilastomerkintä Suomessa on tullut midpricelistalta.

Kahden Syksyn sävel -voiton jälkeen Irwin Goodman päätti vuonna 1973 yrittää kaksoisvoittoa. Vain elämää ja Si si si söivät kuitenkin toistensa postikorttipottia sen verran, että Jukka Kuoppamäen Kultaa tai kunniaa kiilasi kummankin ohi kärkeen. Goodmanin railakas elämäntyyli aiheutti biisinteko- ja ääniongelmia sen verran, että syysmarkkinoille kaavailtu albumi jouduttiin siirtämään kevääseen.

Si si si -lp:n floppi oli siirtymisineenkin yllätys, sillä miehellä oli vakaa pitkäsoittojen ostajakunta – edeltäjä Las Palmas kurotti vaivatta top teniin. Yhteissinkkuna kolmoseksi nousseiden kilpahittien lisäksi radiossa soivat ainakin Punaportin blues ja keskenkasvuisia hihityttänyt Pannaan menemään. Goodman ei julkaissut uutta albumia ennen kuin jouluksi 1976 (yli 40.000 kpl myynyt Häirikkö).

Rentun ruusut -kokoelman (2000) ja sitä seuranneen elokuvan myötä Irwin-kuume oli kova, ja Erikoiset-kokoelma ostettiin tammikuussa 2001 midpricelistan kärkeen. Ainoana alkuperäisäänitteenä sille teki seuraa viitossijoineen Si si si. Ehkä nimeksi olisi kannattanut valita kisassa paremmin pärjännyt ja nykyään kaikkien huulilla oleva Vain elämää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti