keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Häivymme vähin äänin


Sunnuntaisin tulee yleensä aika rutiininomaisesti luetelleeksi albumilistan uutuudet, mutta ainakin näinä vilkkaina aikoina yhtä hedelmällisen rutiinin voisi kehittää listalta pudonneista. Moni katoaa hyvänkin debyytin jälkeen arvaamattoman äkkiä, eivätkä poissaolijat herätä samalla tavoin huomiota kuin esimerkiksi nyt kolmannella viikollaan 49:nneksi romahtanut HIM-kokoelma.

Tietyissä genreissä myyntiajat ovat lyhyitä, mutta muutama pitkiinkin kaariin tottunut kestomenestyjä on tänä syksynä saanut tyytyä pienempiin viikkopotteihin. Kotiteollisuus oli mukana seitsemällä listalla, The 69 Eyes, Neljä ruusua ja Disco Ensemble vain viidellä. Ulkomaisista The Killers jäi viiteen ja Kiss neljään viikkoon. Näihin nähden on miltei yllättävää, että ZZ Topin La Futura on 10. viikollaan yhä sijalla 32.

Laskukäyriä tutkiessa huomaa niin ikään, että Loreenin Euphoria ei ehkä olekaan itsestäänselvä hittivuosilistan voittajasuosikki. Heal-albumi on nimittäin kolmannella viikollaan valunut jo 16:nneksi. Koko syksyn kestänyt melkoinen hajonta single- ja latauslistojen välillä ja radiosoittopisteiden tasoittuminen ovat varmistaneet sen, että poikkeuksellisia pisterohmuja ei tälle vuodelle osu ainoatakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti