perjantai 23. marraskuuta 2012

Seitsemän elävöityjää

Vain elämää -sarja on johdattanut lataus- ja singlelistoillemme jo 24 biisiä. Ensin elpyivät alkuperäislevytykset, sitten Spotifyyn päätyneitä tv-esityksiä nousi sinkkutilastoon ja eilen albumille tehdyt äänitykset tekivät rynnäkön ladatuimpien joukkoon. Tämäniltainen duettojakso taitaa vielä stimuloida jotakuta, mutta hittipuolella pahin lienee ohi.

Sunnuntaina todistamme albumin marssia listakärkeen. Tässä ei sinänsä ole mitään dramaattista, koska jokainen sen seitsemästä artistista on ollut ykkösenä ennenkin. Tosin Erinillä, Neumannilla ja Jonne Aaronilla ei ole soolohuippuja. Rumban listalla näköjään tekijäksi on laitettu tarunhohtoinen Eri esittäjiä, mutta kannessa lukee kyllä jokaisen nimi siinä järjestyksessä kuin mihin valokuvaaja on heidät asetellut.

Nuo 24 hittimerkintää jakautuvat sangen epätasaisesti: Cheek yhdeksän, Erin kuusi, Jonne Aaron viisi, Kaija Koo kolme, Jari Sillanpää yksi, Katri Helena ja Neumann nolla. Albumin 21 kappaleen valikointi ei onnistunut ihan nappiin, koska siltä puuttuvat Spotifyssa useimmin soitetut Erinin Mitä tänne jää ja Cheekin Rakastuin mä luuseriin. Katri Helenan nostetta mitataan samaan aikaan julkaistulla kokoelmalla.

4 kommenttia:

 1. Vain Elämää -kokoelman biisilista on mun mielestä erittäin hyvin onnistunut. Osa isoista hiteistä ei ole albumilla, koska ne oli jo julkaistu aiemmin jaksojen jälkeen herättämään kysyntää ja aiheuttamaan kuohuntaa. Ja kukaan ei voi väittää etteikö kysyntä olisi herännyt. Tämän järjestelmän avulla on nyt Spotifyssa ja latausmyynnissä yli 40 biisiä, joka on paljon parempi kuin, että niitä olisi vain ne albumin sisältämät 21.

  VastaaPoista
 2. Jaa että tekijät tiesivät ennalta Mitä tänne jään nousevan hitiksi ja tahallaan jättivät sen albumilta pois? En näe tuossa järkeä. Kehumasi järjestelmä on kehumisen arvoinen, mutta järjestelmä ja biisivalinnat ovat kaksi eri asiaa.

  VastaaPoista
 3. Mitä tänne jää olisi kuulunut levylle jo siksikin, että se oli Erinin paras ohjelmassa. Mutta ehkä se poikkesi liikaa Erinin nykylinjasta ja vei ajatuksia Nylon Beatiin.

  VastaaPoista
 4. Biisit, jotka eivät ole levyllä, on julkaistu ainakin iTunesissa kunkin laulajan päivän nimeä kantavilla EP-kokoelmilla. Ovela tapa myydä toinen levyllinen biisejä... Paitsi että tulee vielä kalliimmaksi.

  VastaaPoista