tiistai 13. marraskuuta 2012

Ei kannata klikata


Aamulehti, Iltalehti, Helsingin Sanomat ja Turun Sanomat julkaisivat netissään STT:n uutisen Robbie Williamsin noususta brittien albumilistan ykköseksi. Tuo uutinen vain luetteli tilaston kärkipäätä eikä vaivautunut prosessoimaan tietoja edes sen verran, että olisi huomannut Williamsin johtavan myös singlelistaa. Jutun olisi voinut rustata kuka tahansa hyvin pienellä vaivalla.

Samana päivänä Suomen albumilistan valloitti huomattavasti tuoreempi nimi, Jesse Kaikuranta. Mikään noista neljästä suomalaisesta julkaisusta ei reagoinut siihen lainkaan. Robbiemaisen uutisen olisi voinut rustata kuka tahansa vieläkin pienemmällä vaivalla, kun ei ollut edes kielikynnystä ylitettäväksi. Mutta kun ei saatu STT:ltä tietoa!

Ehkä STT:llä ajateltiin, että Kaikurannan levy-yhtiö kuitenkin spämmää median tiedotteillaan. Näin toki myös kävi, mutta Universalin hehkutus löi sen verran yli, että siitä uutisen saadakseen olisi joutunut vähän editoimaan (paitsi jos on Radio Nova). Ei nyt viitsisi, marraskuu ja kaikki. Ei ketään Suomen listat kiinnosta!

Tuo perustelu on havaittu yllättävän monikäyttöiseksi, mutta miksi brittilistan ja Robbie Williamsin sitten oletetaan kiinnostavan? Jos katsomme tuoreinta Musiikkituottajien tilastoa, niin miehen edellä on kymmenen suomalaista ja kaksi ruotsalaista äänitettä. Millä perusteella Williams leijuu sen uutiskynnyksen yli, johon nuo kaikki kompastuvat?

Tiedän, ei pitäisi vetää tähän Amppareita, mutta yllämainittu STT:n pätkä on saanut siellä neljänä versiona yhteensä vain 161 klikkausta. Mitäs kertoivat koko uutisen jo otsikossaan. Tästä kolmikosta (Stara, Nelonen, Yle X) innostuttiin siihen nähden 17-kertaisesti:
Robbie Williams tylyttää suosikkilaulajaa: ”Suosio ei kestä pitkään”
Robbie Williams lyttäsi hittipopparin: Hänen uransa kestää reilun vuoden!
Robbie Williams tylyttää suosittua naisartistia: hänen uransa ei kestä pitkään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti