sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Käsky ei ole pelon väärti

Muutamakin muuttuja enteili One Directionille paalupaikkaa Suomen albumilistalla, mutta lopulta n Pelko ja rakkaus teki saman kuin yhtyeen neljä edellistäkin studiolevyä. Se, ettei Itunesin myyntejä huomioida muualla kuin latauslistalla, lienee toiminut Yön eduksi. One Directionia ei auttanut edes sama ostokehotus (Take Me Home) kuin Jesse Kaikurantaa viikko sitten.

Kahden Top 5 -albumin Soundgarden palasi 10:nneksi yli 16 vuoden tauolta. Pitkä hiljaisuus teki myös The Rolling Stonesin Grrr!-kokoelman menekistä vaikeasti ennustettavan, ja sille näytetään debyyttinumeroa 29. Jope Ruonansuu (#16) ja Deftones (#35) käyttäytyivät hyvinkin odotetusti. Nightwish-elokuvan musiikkia on sijalla 12, mihin en osaa reagoida mitenkään.

Green Day -trilogian avannut ¡Uno! debytoi neljäntenä, mutta katosi tilastosta viidessä viikossa, joten erityisiä täpinöitä ei seuraajille voinut luvata. ¡Dos! avasikin pelinsä vasta 18:ntena. Nopeasti kuvioihin palasi myös Jarkko Ahola, jonka Stoneface ylsi toukokuussa vain 41:nneksi. Joulualbumi Ave Maria debytoi suorastaan lupaavasti 23:ntena – sen yläpuolella ei ole yhtään sesonkiäänitettä.

1 kommentti:

  1. Kotimaisten joulukevyjen kärkikamppailu käytäneen kuienkin turvallisesti tällä viikolla julkaistujen Juha Tapion ja Samuli Edelmannin välillä. Toivottavasti Jarkko Ahola Ave Marioineen ei kuitenkaan kokonaan peity, sillä koekuuntelun perusteella siinä missä Edelmann ja Tapio jäävät Loirin jälkipyörteisiin, Ahola on varsin vaikuttava ja saa joulujulkaisun kuulostamaan oikeasti perustellulta.

    VastaaPoista