sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Törkykehtoja joka sormelle


Nyt on sellainen viikko, jolloin erityisesti haluaisi tietää albumilistan myyntilukemista. Tuntuisi erikoiselta, jos Robinin Chillaa olisi palannut kärkeen laskeneilla, samana pysyneillä tai edes vain lievästi nousseilla ostomäärillä. Viikko sitten Wintersunille hävinnyt albumi peittosi nyt Anna Puun (#2) ja Laura Närhen (#3). HIM-kokoelman (#4) kukistaminen ei yllättänyt, sen olisi luontevasti nähnyt alempanakin.

Korkein ensikertalainen on kuutossijan Loreen, ja helsinkiläisbändi Ruger Hauer esittäytyy kakkosalbumillaan Erectus 16:ntena. Hiukan eri sarjaa 18:ntena on Neil Young, joka sai mukaan jo 31. pitkäsoittonsa. Vaikka jää kauas noista luvuista, kunnioitettava on myös Cradle of Filthiä (#24), jolle tuli kymmenes merkintä. Pitänee tutkia, onko kukaan muu yltänyt noin moneen visiittiin noin vähillä listaviikoilla (yhteensä 31).

Ihmeen alas (#25) jäi sinkuillaan juhlinut Swedish House Mafia, ja niukin naukin mukaan (#49) selvisi USA:ssa kymmeneen vuoteen muhkeimman viikkomenekin kahminut Taylor Swift. Mahtoiko Aino Venna (#44) arvata yltävänsä tätä ”kilpasiskoa” ylemmäs? Swift tosin nettosi runsaat täkäläisetkin viihdeuutispalstatilansa vasta listadeadlinen jälkeen, joten Redin sijoitus saattaa vielä kohentua.

3 kommenttia:

 1. Loreen aloittaa melko alhaalta odotuksiin nähden ja siihen että Euphoria on vuoden suurin hitti.

  VastaaPoista
 2. Mulla ei ollut kovin kummoisia odotuksia, mutta täällä kommenteissa vakuutettiin, että albumillakin olisi kysyntää. My Heart Is Refusing Me ei tekisi esikoissinkkuna erityistä vaikutusta, mutta näin follow-upina saa tietysti jonkin verran huomiota.

  VastaaPoista
 3. HIM:iä ainakin nostatti julkkaripäivän nimmarikeikka Stockmannilla. Paikalla uutisoitiin olleen satoja!!! ja monet ihan ulkomailta asti. Jos tällaisilla tempauksilla myydään 100-200 levyä lisää, nostaa se nykyisen levymyynnin aikana listapykälää useilla sijoilla ihan top-10:ssä asti. Tämä siis omaa mutua levyjen myyntimääristä. HIM:in 2. viikon sijoitus todistanee epäilyni.
  Jani K.

  VastaaPoista