maanantai 2. elokuuta 2010

Kestävyyshirviö

The Fame Monsterin tuplaversio tuntui aluksi vain Lady Gagan The Fame -albumin bonusjulkaisulta, mutta sekä tuplan että sen uudelta levyltä poimittujen sinkkujen jatkuva menestys kasvattaa jalustaa yhä korkeammaksi. Kuka enää edes muistaa alkuperäistä äänitettä? Jos Monster mielletään jo omaksi albumikokonaisuudekseen, se alkaa olla yksi pophistorian hittipitoisimmista ja menee monien greatest hitsienkin ohi.

Kolme sen kappaleista (Poker Face, Bad Romance ja Alejandro) on noussut Suomessa sekä single- että radiolistan ykköseksi. Lisäksi Just Dance, Paparazzi, Lovegame ja Telephone on nähty singletilaston 12 parhaan joukossa. Radiolistalla Telephone oli kymmenes ja Paparazzi yhdestoista. Pieni kauneusvirhe tuossa – Lauri Tähkä & Elonkerjuun Tuhannen riemua saa pitää paikkansa ainoana albumina, josta on lohkaistu viisi Top 10 -radiohittiä.

Jatkuvasta listakärjessä tai sen tuntumassa sinnittelystä huolimatta The Fame Monster ei ÄKT:n väliaikatietojen mukaan ole vuoden tukkumyydyin ulkomainen albumi, vaan selvähkösti sen edellä on R-kioskikampanjalla kaupattu AC/DC:n Iron Man 2. R-myyntiä ei nykyisin huomioida virallisella listalla (kymmenisen vuotta sitten se oli jonkin aikaa mukana), joten AC/DC:n parhaaksi sijaksi jäi viitonen. Jos Iron Man 2 olisi saanut ansaitsemansa paalupaikan, bändillä olisi ainoana listanimenä Suomen ykkösalbumeita neljältä vuosikymmeneltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti