Listablogin kesäsarjassa esitellään Suomen listahistorian 30 menestyneintä duoa.
Erin Koivisto (s. 1977) ja Jonna Kosonen (s. 1977), FIN
Kaksi ensimmäistä albumia Nylon Beat (1996) ja Satasen laina (1997) myivät platinaa, vaikka niiden hitit Rakastuin mä looseriin*, Teflon Love* ja Satasen laina* eivät olleet järin suuria. Kuten MTV-musiikin (myöh. Mediamusiikki) julkaisuille oli ominaista, listamenestys ei aivan myötäillyt ilmoitettua tukkumyyntiä (sijat 6 ja 7). Euroviisuyritys Umm ma man jälkeen varhaisteinien suosikit alkoivat tavoitella aikuisempaa yleisöä suotuisin seurauksin.
Rockhenkinen Viimeinen***** alusti Valehtelija-albumin nousun ykköseksi tammikuussa 1999, seuraajinaan Seksi vie ja taksi tuo**** ja Valehtelija*. Puolentoista vuoden välein tulivat pitkäsoitot Demo (#2), Extreme (#3) ja 12 apinaa (#3), joilta irtosi nippu single/radiohittejä kuten Viha ja rakkaus**, Syytön***, Anna mulle*****, Sanoja**, 12 apinaa*** ja Nukutaan*. Välissä ilmestyi myös kaksi englanninkielistä kokoelmaa, joista Last in Line (2002) kävi sijalla 21.
Vierailtuaan Seren Top 20 -singlellä Uudestaan duo ilmoitti hajoamisestaan loppuvuonna 2003. Kokoelma Comeback – 40 hittiä oli kakkossijoineen taas platinajulkaisu, mutta Hyvää uuttavuotta – Live jäi 39:nneksi. Kosonen sai kaksi Top 10 -singleä nimillä Jonna K ja Jonna’s Problem – jälkimmäinen oli lyhytikäinen bändi, joka ylsi myös albumilistan sijalle 32 alkuvuonna 2006.
Viimeinen on kokenut kaksi singlehittikierrätystä, Tony Halmeen Mä oon tällainen (2000) ja The Baseballsin Last in Line (2010). Nylon Beat teki kolme paluukeikkaa elokuussa 2007, jolloin julkaistiin taas yksi kokoelma Maailman pisin luokkaretki. Se pääsi listan 15:nneksi. Kosonen (nyk. Geagea) lauloi Top 10 -albumilla Melkein vieraissa – nimemme on Dingo (2008), ja Koiviston (nyk. Anttila) sooloura on kokenut monia viivästyksiä.
Jonnan biisit ei kyllä itseä lämmitä pätkääkään, mutta ihanan Erinin mahdollista soolouraa odotan pelonsekaisin jännityksin
VastaaPoistaHassua, että Valehtelija-albumilta "hitiksi" nousi levyn nimibiisi, vaikka sitä ei käsittääkseni julkaistu edes radiosinglenä. Sen sijaan levyn kolmas sinkkulohkaisu Ainut jonka sain jäi ilmeisesti ilman pisteitä?
VastaaPoistaAinut jonka sain ei yltänyt listoille, Liikaa-biisi kävi 50 hittiä -listalla. Valehtelija oli pitkään Radiomafian tehosoitossa ja sai muistaakseni hiukan pisteitä myös Discopressin paikallisradiolistan kautta.
VastaaPoista