torstai 19. elokuuta 2010

Rautaa rajalla

Itsestään selvältähän Iron Maidenin ykkössija tuntui Suomen albumilistalla, mutta ei niitä kovin automaattisesti ole ajan saatossa tullut – aiemmat kolme ovat vuosilta 1988, 2003 ja 2006. Tämäkään kestosuosikki ei siis yltänyt AC/DC:n yhteydessä mainittuun (ja toistaiseksi kenenkään saavuttamattomaan) neljään listaykkösvuosikymmeneen, koska 1990-luvulla parhaaksi sijaksi jäi 2. Mutta Iron Maiden on tämän vuoden ensimmäinen listanimi, jolla on yhtä aikaa kaksi Top 10 -albumia, kun vanha kokoelma elpyi The Final Frontierin imussa yhdeksänneksi.

Tilaston muut elpyjät ovat enimmäkseen keikoilta tuttuja. Leonard Cohenin Live in London sivuaa parasta sijaansa loikattuaan 25–7, ja Flow’ssa soittanut The Xx teki räväkän re-entryn kymmenenneksi. Flow-nostetta nauttivat myös Maya (31) ja viikon kahdesta tulokkaasta toinen, jo maaliskuussa julkaistu Broken Bellsin esikoislevy (41). Eminemin paluu debyyttisijalleen 8 johtunee kakkossinglen, Rihanna-duetto Love It When You Lien viehätyksestä.

4 kommenttia:

 1. Toivottavasti tästä tulee Maidenin eninten myynyt albumi, sillä albumi on mitä loistavin.

  Uusin Cheek-rankutus nousi heittämällä sinkkulistan kärkeen. Ehkä ihan hyvä juttu saada vähän jenkkirankutusta siirrettyä listalla alaspäin.

  Amorphiksen DVD lähti laskemaan mielestäni yllättävän aikaisiin. Olisin kuvitellu että Amorphis DVD olisi jatkanut listan ykkösen vielä kuukausia ilman haastetta.

  VastaaPoista
 2. Cheekillähän on ykkössinkkuja jo neljänä peräkkäisenä vuonna. Kaksi edellistä muistetaan hyvin, mutta vähän obskuurimpi on vuoden 2007 Sun täytyy (featuring Sami Saari).

  VastaaPoista
 3. btw, kappaleen nimi on love the way you lie ..

  VastaaPoista
 4. Haa, mahtava metamorfoosi! Tuota kirjoittaessani yhdellä kaapelikanavalla oli juuri pyörinyt Nikki-sarjan jakso, jossa tanssittiin Joan Armatradingin biisiä I Love It When You Call Me Names.

  VastaaPoista