torstai 26. elokuuta 2010

2 lintua ja U2

Albumilistan korkeimmat tulokkaat, siivekkäillä sukunimillä varustetut Timo Rautiainen (2) ja Laura Närhi (3) ovat kumpikin päässeet ykkösiksi ex-yhtyeittensä keulakuvina (Trio Niskalaukaus ja Kemopetrol), mutta eivät soololevyillä. Suuri sydän on Närhen ensimmäinen, Rautiainen on aiemmin käynyt kakkosena ja viitosena. Hänen kohdallaan soolo- ja yhtyestatusten ero taitaa tosin olla tulkintakysymys.

Vaikka esimerkiksi Jenni Vartiainen on päässyt listakärkeen sekä yksin että osana Gimmel-laulutrioa, Närhi on aika uniikki tapaus Suomen listahistoriassa. Jos vertaillaan yhtyeen ykkösvokalistista soolouralle (tai toisinpäin) lähteneitä naisia, hän löytää vertaisensa vain Gwen Stefanista, jonka parhaat sijoitukset myös ovat 1 (No Doubt) ja 3 (soolo). Agnetha Fältskog, Frida ja Vuokko Hovatta ovat niin ikään päässeet kummallakin keinolla kärkikolmikkoon, mutta he (nipo nipo) eivät olleet ykkösvokalisteja.

Viikonlopun stadionkeikat nostivat U2:n sijoille 9 (No Line on the Horizon) ja 15 (18 Singles). Eniten kuitenkin kaupattiin tuplaa The Best of 1980–2000, joka sijoitettiin midprice-tilastoon ilmeisesti sen säännön nojalla, että kahden aiemmin erillisinä julkaistun albumin kimppapaketointeja ei kelpuuteta varsinaiselle listalle. Ihan jees, mutta se oli jo siellä kerran, viikolla 2/2010 (sija 45). Beautiful Dayn paluu singlelistalle on siinä suhteessa kiintoisa, että No Line on the Horizon ei poikinut viime vuonna (tai nyt) yhtään listahittiä.

1 kommentti:

  1. Hups, unohtui huomioida muudan laulajatar nimeltä Tarja Turunen. Ykkönen sekä soolona että Nightwishissä.

    VastaaPoista