torstai 12. elokuuta 2010

Huipulla on yksinäistä

46 viikkoa julkaisunsa jälkeen Chisun Vapaa ja yksin on lopultakin albumilistan ykkönen. Se debytoi aikoinaan 10:ntenä ja ehti vanhan vuoden aikana tipahtaa jo 33:nneksi, mutta tänä vuonna levy on pysytellyt koko ajan 16 ostetuimman joukossa. Harmillisesti Alanis Morissetten ennätys jäi seitsemän päivän päähän – viikkoa vaille 14 vuotta sitten Jagged Little Pill saavutti paalupaikan 47. listaviikollaan. Toisaalta huomenna ilmestyvä Iron Maiden -albumi olisi ensi viikolla tehnyt homman hyvin paljon vaikeammaksi.

Arcade Firen The Suburbs ei yllättäen pystynyt petraamaan Neon Bible -edeltäjän viidettä sijaa, joten viikon korkeimmasta uutuudesta vastaa ensi kertaa Top 10:ssä näyttäytyvä Ruudolf (4). Suomihiphopin asemia pönkittävät myös Kymppilinja (8) ja Teflon Brothers, joka sivusi vuoden takaisen esikoislevynsä 26. sijaa. Saksalainen Blind Guardian on niin ikään listalla toista kertaa parantaen 18:nneksi.

Australialaisilmiö We No Speak Americano eteni singlelistan uudeksi ykköseksi, ja meno on muutenkin kansainvälinen – Top 20:een riittää edustajia yli kymmenestä maasta. Kahden vakiintuneen hitin (Minä ja Tämän kylän poikii) seuraksi Suomen mainetta puolustamaan kipusi Laura Närhen Tämä on totta sijalle 18.

3 kommenttia:

 1. Aivan mahtavaa, että Chisu nousi ykköseksi. Olkootkin vähämyyntinen viikko ja ilman merkittäviä uutuusjulkaisuita. Jännityksellä odotetaan, myykö Iron Maiden platinaa. Ainakin tämä levy kuulostaa aika hemmetin kovalta (Radio Rockin keskiyön ensisoitto menossa).

  VastaaPoista
 2. Upeaa, että taitava ja lahjakas Chisu sai vihdoin sen, mitä ansaitsi.
  Muistelen, että Chisu oli jo lähes putoamassa listalta, mutta Emma ehdokkuudet ja menestys toivat hänet koko kansan tietoisuuteen ja listasijoitus lähti uuteen nousuun. Tässä nähdään, kuinka välttämätöntä julkisuus on artisteille, vaikka olisi kuinka taitava, niin jos juuri kukaan ei tunne, ei levyt myy, eikä keikalla käy väkeä. Onneksi Chisu sai julkisuutta ja kesän upeat keikat ovat varmasti lisänneet myös levymyyntiä.
  Levy yhtiökään ei ole Chisun aiempiin levyihin panostanut yhtään, saa nähdä, miten on mainonnan laita ensi levyllä??
  Onkohan muuten kukaan muu kivunnut listalla ykköseksi näin monennellla listaviikolla...

  VastaaPoista
 3. Tuossahan se lukee, että Alanis Morissetten ennätys on 47. Siis virallisten viikkolistojen aikakaudella vuodesta 1994 eteenpäin.

  VastaaPoista