tiistai 10. elokuuta 2010

Duo #7: PMMP

Listablogin kesäsarjassa esitellään Suomen listahistorian 30 menestyneintä duoa.

Mira Luoti (s. 1978) ja Paula Vesala (s. 1981), FIN

Popstars-kisassa tutustuneiden Paulan ja Miran ensijulkaisu Rusketusraidat*** eteni vuoden 2003 ostetuimmaksi sinkuksi Suomessa, mutta enteili myös päiväperhon kohtaloa – radiosoitto oli niukkaa, ja Kuulkaas enot! -albumi pysyi Top 40:ssä vain seitsemän viikkoa Joutsenet*-balladin varteenotettavuudesta huolimatta. Duon myöhempi imu nosti sen lopulta yli platinarajan.

Kakkosalbumiin Kovemmat kädet ei asetettu paljon odotuksia, ja se lähtikin alamäkeen debyyttipaikaltaan 15. Levy herätti kuitenkin vastakaikua keikoilla ja mediassa ja kääntyi ylöspäin radioiden tartuttua biisiin Oo siellä jossain mun***. Top 10 saavutettiin 19. listaviikolla, joita kertyi lopulta 57 (korkein sija 2). Kysyntää vauhdittivat radiohitit Pikkuveli**** ja Matkalaulu**.

Seuraava levy Leskiäidin tyttäret (2006) säntäsikin jo suoraan kärkeen ja poiki kolme keskisuurta iskusävelmää: Henkilökohtaisesti**, Tässä elämä on*** ja Joku raja**, joka pitkästä aikaa menestyi paremmin single- kuin radiolistalla. Joulumarkkinoille 2007 ilmestyi lastenlevy Puuhevonen, joka nousi kolmossijalle ja rekisteröitiin PMMP:n neljänneksi platinalevyksi.

Joutsenet pääsi loppuvuonna 2008 Top 10 -lataushitiksi Idols-versioinnin takia, ja pian seurasi uusi maistiainen Viimeinen valitusvirsi*, jonka äänekkyys ei estänyt Veden varaan -albumia viettämästä neljä viikkoa ykkösenä. Toinen lohkaisu Lautturi****** oli sitäkin kuulijaystävällisempi, koko vuoden 2009 soitetuin kappale radioasemillamme. Seuraajaksi ja tähän mennessä viimeiseksi listasingleksi valittiin Pariterapiaa*. Vuodenvaihteessa Lapsuus loppui kävi radiolistan yhdeksäntenä ja viitois-cd 2000-luku sijalla 39.

2 kommenttia:

  1. Eikö Leskiäitien tyttärien nelos-sinkku "Kesäkaverit" noussut ollenkaan radiolistalle? Muistelisin sen kuitenkin jonkin verran soineen aikoinaan.

    VastaaPoista
  2. Se kävi 50 hittiä -listan sijalla 47. Tässä vaiheessa artisteilla on jo niin mittavat ansioluettelot, ettei kaikkia minihittejä pidä tarpeellisena mainita. Tai jos mainitaan, niin Päiväkoti ja Niina olivat myös sellaisia.

    VastaaPoista