tiistai 13. heinäkuuta 2010

Venähtänyt kevätkävely

Ylihuomiselle albumilistalle voi ennustella yllättäviä sijamuutoksia ihan vain siksi, että levykaupoissa tuskin on viime päivinä ollut ruuhkaa – paitsi jos ne ovat satsanneet poikkeuksellisen hyvään ilmastointiin. Radiolistalla ei volyymi vaihtele, joten siellä vanhojen biisien nousut voi tulkita työvoitoiksi. Nytkin Top 20 -rajan ylitti ensi kertaa kaksi muinoin keväällä ilmestynyttä laulua, Salem al Fakirin Keep On Walking (25–14) ja Tuure Kilpeläisen Valon pisaroita (27–18).

Ruotsin euroviisukarsinnoissa onneaan koettanut Keep On Walking on kiivennyt ylemmäs kuin mikään muu tämänvuotisiin viisuihin liittyvä esitys – voittaja Satellitekaan ei päässyt 22. sijaa korkeammalle, ja suomalaiset yrittäjät jäivät lähtökuoppiinsa. Kilpailuista puheen ollen: Shakiran harvakseen soinut MM-futislaulu Waka Waka loikkasi finaaliviikolla 90. sijalta 37:nneksi ja kadonnee jäljettömiin seuraavaan listaan mennessä.

Edward Mayan kestohitti Stereo Love on viimein päässyt Radio Novan rotaatioon, mikä nosti sen radiolistalla kuutosesta kakkoseksi Lady Gagan Alejandron taakse. Biisillä on vahvat eväät vuoden suurimpien hittien kärkitaistoon, jos Maya vain saa joskus albuminkin julkaistua ja sitä myös kaupaksi. Seuraajasinkku This Is My Life ei ole pärjännyt likikään Stereo Loven veroisesti muualla kuin Ranskassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti