torstai 15. heinäkuuta 2010

Vapaus on riistoa

Anna Puu on omaksumassa viimevuotiset kujeensa. Idols-löydön esikoisalbumihan palasi neljä kertaa listan huipulle sieltä pudottuaan ja keräsi yhteensä 12 ykkösviikkoa. Sahara putosi ensimmäisen kerran viime viikolla Kentin syrjäyttämänä, mutta on nyt taas – kuudetta viikkoa – kärjessä. Kuka on seuraava tuuppaaja?

Sesongin softiudesta kertoo se, että viikon uutuudet sijoittuivat kaikki edeltäjiään korkeammalle. M.I.A.n Maya (9) paransi Kalan noteerauksesta 29 sijaa, ja Enrique Iglesias (11) on ylempänä kuin koskaan aiemmin urallaan – samoin aiemmin kahdesti 19:ntenä käynyt Soilwork (14). Kylie Minogue (22) on virallisten viikkolistojen aikana päässyt kerran pari pykälää ylemmäs, mutta silloin menoa siivitti jättihitti Can’t Get You Out of My Head (2001).

Hyytynyttä singletilastoa elävöittää 12:ntena debytoiva Kaija Koon Vapaa, Apulanta-levymerkin Päijät-Hämeen Sorto & Riisto eka listahitti, joka on ehtinyt myös Radio Suomen soitetuimpien kakkoseksi. Toni Wirtasen kirjoittama biisi palautti 1990-luvun megamyyjä Koon singlelistalle yli kahdeksan vuoden tauolta – tuoreimmasta Top 10 -albumista ei sen sijaan ole kolmeakaan vuotta.

4 kommenttia:

 1. Outoa ettei Kylie ollut ylempänä siihen nähden että Aphrodite on ollut melkein 2 viikkoa iTunes listan top 5...

  VastaaPoista
 2. Amorphis nappasi odotetusti DVD-listan ykköstilan. Ei varmaan kauheasti ole siellä kilpailua, mutta hyvä homma silti. Yleisellä tasolla mua ihmetyttää miksi musiikki DVD:t myyvät huonosti levyihin nähden. Itse ostan aina mieluummin musa DVD:n kuin varsinaisen albumin.

  VastaaPoista
 3. Kuluttajat eivät osaa käyttää dvd-levyjä musiikin kuunteluun vaan luulevat, että aina pitäisi katsoa myös kuvaa.

  VastaaPoista
 4. Miksi tuonkin listan nimessä on pitänyt hirttäytyä dvd-sanaan, kun tulossa on blu-raytä ja ties mitä potentiaalisia formaatintappajia. Ne ovat kaikki videotallenteita samalla tavoin kuin (jokseenkin) edesmennyt vhs.

  VastaaPoista