lauantai 10. heinäkuuta 2010

Duo #18: Savage Garden

Listablogin kesäsarjassa esitellään Suomen listahistorian 30 menestyneintä duoa.

Darren Hayes (s. 1972) ja Daniel Jones (s. 1973), AUS

Kuten useiden australialaisyrittäjien myös Savage Gardenin maailmanvalloitus käynnistyi hitaasti, vaikkakin jo esikoislevyllä. 1995 tehty I Want You -single nousi 50 hittiä -listalle kesäkuussa 1997. Savage Garden -albumilta lohkesi tilastoon lopulta viisi kappaletta, joista yksi oli omassa sarjassaan, 1998-vuosilistan sijalle 20 yltänyt Truly Madly Deeply***. Muista nappirajan ylitti vain Tears of Pearls*.

Truly Madly Deeply vauhditti albumin kysyntää yli platinarajan, se nousi kakkoseksi ja vietti Top 40:ssä aussilevyksi ennätykselliset 48 viikkoa. Sen yhä myydessä radiolistan kolmoseksi kiipesi leffasingle The Animal Song*. Syksyllä 1999 ilmestynyt kakkosalbumi Affirmation viihtyi listalla 15 viikkoa (korkein sija 8), mutta siltä lohkaistut I Knew I Loved You*, Crash and Burn ja Hold Me eivät enää pärjänneet järin ikimuistoisesti.

Savage Garden hajosi, ja laulaja Hayesin sooloura käynnistyi lupaavasti. Insatiable** menestyi myynnissä ja radiosoitossa, ja Spin-albumi kiipesi kymmenenneksi tehden miehestä ainoan australialaisen tupla-Top 10 -artistin (soolo + yhtye). Myöhemmät levyt jäivät vaille menestystä. Kokoelma Truly Madly Completely kävi 32:ntena vuonna 2006.

1 kommentti:

  1. Jahas.. En osunut ihan oikeaan, kun ehdotin sijaa 12. Kuvittelin To the Moon and Backin olleen isompikin hitti, mutta kirjastasihan selviää, että se ylsi 50 hittiä -listallakin vain sijalle 25 ja paljon ennen albumin menestystä.

    VastaaPoista