torstai 22. heinäkuuta 2010

Veteraanien vipinävuoro

Vaikka eivät mitään normijulkaisuja olekaan, Kornin (14) ja Stingin (33) olisi luullut kiipeävän ylemmäs näinä hiljaisina aikoina. Esimerkiksi Saksassa cd/dvd Remember Who You Are debytoi neljäntenä ja orkesterikierrätyksiä sisältävä Symphonicities seitsemäntenä. Sama temppu meillä olisi nostanut Stingin ekaksi tänä vuonna kahdella albumilla Top 10:ssä käyneeksi ulkomaiseksi artistiksi, mutta ei sitten.

Edes Lady Gaga ei ole tuohon tuplaan yltänyt, mutta seiskasta kakkoseksi petraava The Fame Monster on roikkunut koko vuoden 11 myydyimmän joukossa. Chisun Vapaa ja yksinkään ei ole missään vaiheessa pudonnut 16. sijaa alemmas. Kolmannella yläpään veteraanilevyllä, Musen The Resistancella on paljon värikkäämpi menneisyys – se on tehnyt viisi re-entryä ja harppasi keikka-avusteisesti 37. listaviikollaan 30 askelmaa nelossijalle. Joka on sama kuin missä albumi debytoi viime syyskuussa.

Koska kesäapatia jatkuu vielä ainakin kuukauden, hiljalleen kasvavalla hitillä ehtisi vallata hyvät asemat albumilistalla ennen syksyn äänitehyökyä. Tätä näyttää puuhaavan Pariisin kevät, jonka Tämän kylän poikii on nosteessa radiolistan neljäntenä ja singlelistan viidentenä. Astronautti-albumi elpyi tällä viikolla 35. sijalta 21:nneksi, ja sen edeltäjä Meteoriitti ilmaantui midprice-tilaston hopeakorokkeelle.

2 kommenttia:

  1. osuvaa kommentointia, mukavaa luettavaa tämä blogisi. kiitos. antaistko jotain esimakua jossain jutussa myös syksyn 2010 tulevista levyistä. tämä nykyhättö on jo kuultu eikä oikein enää toimi. vällilä siten hyvä kuunnella vanhoja hyvia aikojakin...

    VastaaPoista
  2. Offtopic:
    IFPI julkaissut 2010 myydyimpien levyjen puolivuotislukemat.

    JK

    VastaaPoista