tiistai 27. heinäkuuta 2010

Duo #12: Neon 2

Listablogin kesäsarjassa esitellään Suomen listahistorian 30 menestyneintä duoa.

Jussi Rainio (s. 1965) ja Rami Alanko (s. 1968), FIN

Elokuussa 1992 käynnistetyn 50 hittiä -listan alkuaikojen kärkinimi oli Neon 2 kolmella jättihitillään Polku****, Tässä talossa***** ja Kemiaa*****, jotka sopivat sekä iskelmä- että popradioille. Vaikka Tässä talossa jäi Syksyn sävel -kilpailun yhdeksänneksi, kansa osti Polku-albumin ykkössijalle platinaluvuin, ja siitä irtosivat hiteiksi myös Sikin sokin sinussa* sekä Supernova*.

Syksyllä 1993 julkaistu Rivien välistä -albumi nousi neljänneksi eikä poikinut enää kuin kaksi hittiä, Kerro mikä mun oikein on** ja (Baby) sä oot pop**. Loru ei kuitenkaan lopahtanut siihen, vaan radiot uskoivat duoon ja soittivat Top 10 -hiteiksi vielä neljä vuosien 1995–96 biisiä, Harmaan sävyjä*, Hattu täynnä tähtiä, Ei yksinäinen unta saa* ja Sinua rakastan. Albumi Viides vuodenaika pistäytyi sijalla 11.

Keikkayleisö oli kuitenkin kadonnut kaksikolta niin, että pillit pistettiin pussiin. Rainio sai 1997 radiohitin duetoimalla Inkan kanssa (Mä en rakasta sua enää), ja yhteisalbumi Ressu Redfordin kanssa kävi 36:ntena viime marraskuussa. Kokoelma Hattu täynnä tähtiä – 18 suosikkia julkaistiin 2004 ja saavutti sijan 30.

3 kommenttia:

  1. Ei pidä unohtaa myöskään tällä hetkellä radioisssa ja baareissa soivaa Kemiaa16 -biisiä, jonka ovat duetoineet Jussi Rainio ja Ressu Redford.

    VastaaPoista
  2. Yhteistyö Reddie Redfordin kanssa varmasti altistaa omien vanhojen hittien uusintaversioille... Varman päälle pelaamista toisenkin albumin ensisinglen kanssa?

    VastaaPoista
  3. Tai sitten se altistaa Bogart-biisien uusintaversioille, joista puheenollen Boozebangersin eli K-systemin Do You Wanna oli aika hyvä. Oikeastaan se on remix, Reddie laulaa. Kävi singlelistallakin jokunen vuosi sitten.

    VastaaPoista