torstai 29. heinäkuuta 2010

Vanha on uusi uusi

Anna Puu on nyt kerännyt kahdella peräkkäisellä albumilla yhteensä enemmän ykkösviikkoja kuin kukaan muu virallisten viikkolistojen aikakaudella (1994–). Esikoislevyn 12 paalupaikan jatkoksi Sahara viettää nyt kahdeksatta viikkoaan kärjessä, mistä summaksi tulee 20. Tätä ennen Bon Jovilla oli 19 ykkösviikkoa (12+7) vuosilta 1994–95. Saharan saldo on paljolti karttunut vastuksen puutteen ansiosta, mutta parempi että hiljaisinakin aikoina ykkössijat päätyvät levylle, joka on osoittanut ansaitsevansa ykkösstatuksen kuin mille tahansa random-hörhölle.

Viikon korkein debyytti 25:ntenä on Warnerin hyvin sekalainen (Jerry Lee Lewisista The Baseballsiin) perinnerokkitupla Happy Days. Pinkin neljä ensimmäistä pitkäsoittoa sisältävä boksikin ilmaantui 42:nneksi, mutta ainoa varsinainen uutuus on Andrea Bocellin Carmen sijalla 48. Aika alhainen positio suosikkivokalistille, ja sekin tuli vasta toisella myyntiviikolla. Samaan aikaan julkaistu Sting eteni 13 askelmaa sijalle 20.

Singletilastoon on yritetty saada eloa merkkaamalla neljä biisiä uutuuksiksi (tai ainakin ekalle listaviikolle), mutta mikään niistä ei ole sellainen. Sinkkulista on jälleen identtinen latauslistan Top 20:n kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti