lauantai 3. heinäkuuta 2010

Duo #21: T.A.T.U.

Listablogin kesäsarjassa esitellään Suomen listahistorian 30 menestyneintä duoa.

Lena Katina (s. 1984) ja Julia Volkova (s. 1985), RUS

All the Things She Said******* kulki tavallista pitemmän reitin ensin venäjän- ja sitten englanninkielisenä maailman listoille. Lesbospekuloinnin ja muun paljolti manageri Ivan Shapovalovin kalkuloiman kohun siivittämänä 200 km/h in the Wrong Lane -albumi eteni Suomessa yhdeksi joulun 2002 myyntitykeistä (korkein sija 2), ja Not Gonna Get Us*** osoitti tyttöjen pystyvän toiseenkin hittiin.

Duo kenkkuili näkyvästi myös euroviisuissa 2003, mutta jäi tasaisessa laskennassa kolmanneksi. Ne ver, ne boisia ei muodostunut meillä hitiksi (kuten ei mikään muukaan suurella rahalla kasattu venäläisviisu), ja kun seuraava sinkku oli laimea luenta The Smithsin How Soon Is Now’sta, näytti Lenan ja Julian loru loppuvan siihen.

Syksyllä 2005 albumi Dangerous and Moving nousi sijalle 20, ja siitä lohkesi kaksi yllättävän kookasta hittiä, All About Us** ja radiolistan ykkönen Friend or Foe**. Maailmalla ei enää jaksettu kiinnostua, ja homma alkoi hajota. Puhuttiin uusista levyistä ja ”kohuvideoista”, mutta konkreettisin jatkosaavutus on viime vuonna ilmeisesti vain Itunesissa julkaistu sekakielinen Happy Smiles.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti