maanantai 5. heinäkuuta 2010

Duo #20: Erasure

Listablogin kesäsarjassa esitellään Suomen listahistorian 30 menestyneintä duoa.

Andy Bell (s. 1964) ja Vince Clarke (s. 1961), GBR

Toisin kuin Clarken edellinen duo Yazoo Erasure joutui odottamaan menestystä jopa kotimaassaan. Alkuvuonna 1987 Sometimes* nousi meillä sinkkuviitoseksi ja The Circus -albumi 26:nneksi, mutta piittaamattomuus sai taas vallan vuosiksi. Syksyllä 1991 Love to Hate You*** kasvoi melkoiseksi sinkku- ja radiosukseeksi, jota seurasi Breath of Life* ja Chorus-albumin käväisy 34:ntenä.

Neljä kierrätystä (joihin kaikkiin tehtiin video) sisältävä ep Abba-esque ampaisi singlelistan ykköseksi toukokuussa 1992 ja oli merkittävä myötävaikuttaja likimain unohtuneen Abban Gold-kokoelman ilmestymiseen ja jättimyyntiin. Erasuren kokoelma Pop – the First 20 Hits kiipesi loppuvuonna seitsemänneksi ja siltä poimittu Who Needs Love (Like That) 13:nneksi.

Huippuvuodesta tultiin tasaisesti alas, vaikka kolme myyntisingleä kävi vielä Top 10:ssä: Always*, Run to the Sun ja In My Arms. Albumi I Say I Say I Say (1994) saavutti 17. sijan, mutta sen seuraaja Cowboy jäi 40:nneksi. Vuoden 1997 jälkeen kaksikkoa ei ole havaittu suomilistoilla – Britanniassa merkintöjä on vielä viime vuodeltakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti