keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Duo #16: 2 Unlimited

Listablogin kesäsarjassa esitellään Suomen listahistorian 30 menestyneintä duoa.

Anita Dels (s. 1971) ja Ray Slijngaard (s. 1971), NED

Belgialaistuottajat Jean-Paul de Coster ja Phil Wilde pestasivat vuonna 1991 popteknobiisiensä keulakuviksi 19-vuotiaat Anitan ja Rayn, jotka huomattiin manner-Euroopassa ja popmoguli Pete Watermanin avustuksella Britanniassakin jo esikoissinkullaan Get Ready for This. Suomessa se ei noussut singlelistalle, mutta kolme seuraajaa Twilight Zone**, Workaholic* ja The Magic Friend** kylläkin joko ykköseksi tai kakkoseksi. Kaikki nuo sisältänyt albumi Get Ready ei silti kiinnostanut kuin sijan 37 edestä.

Helmikuussa 1993 No Limit***** laittoi uuden vaihteen silmään – sen ja Tribal Dancen**** voimalla No Limits kiipesi kakkoseksi, myi kultaa ja poiki yhteensä viisi hittiä, vaikka radiosoitto oli koko ajan niukkaa. Seuraavana vuonna tahti jatkui kulta-albumilla Real Things (#2), jonka ensilohkaisu The Real Thing*** viittasi duon menestyksen poikimiin jäljittelijöihin pitkin Eurooppaa.

Vaikka europopin kulta-aika jatkui vielä jokusen vuoden, 2 Unlimited ei pysynyt enää kyydissä. Syksyn 1995 kokoelma Hits Unlimited jäi 24:nneksi, ja viimeinen jonkinkokoinen hitti oli Do What’s Good for Me. De Coster ja Wilde heivasivat kaksikon ja yrittivät laihoin tuloksin korvata heidät tyttöduolla. Anita ja Ray palasivat hiljattain yhteen, ja In da Name of Love pääsi maaliskuussa Hollannin singlelistan kuutoseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti