keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Yllätyksetön uutuusryöppy

Juha Tapio ei muikeista levymyynneistään huolimatta ole koskaan päässyt albumilistamme kärkeen. Viime syksynäkin Suurenmoinen elämä -levyn tien tukki hirmumyyjä Metallica. Suurenmoinen kokoelma 1999–2009 debytoi tällä viikolla kolmosena eikä näytä sekään rikkovan kuparista. Tosin näyttää ilmeiseltä, että Lauri Tähkä & Elonkerjuu on viimeistä viikkoa ykkösenä. Jolleivät ensi viikon uutuudet nappaa paalupaikkaa, niin sitten Hullut päivät -tarjouksessa oleva Madonna.

Paramore ja Tokio Hotel ovat aiheuttaneet Suomessakin melkoista surinaa, mutta saivat vasta nyt Top 10 -albumin (sijat 5 ja 9). Humanoid kantakoon saksalaisen musiikkiviennin lippua siihen asti, kun Rammstein taas rynnii tilastoihin – ja ainahan on arvostettava kokoonpanoa, jonka rumpalin etunimi on Gustav.

Tulokkaita on yhteensä 15 – sijan 40 debytantiksi merkitty The XX kävi jo aiemmin 26:ntena. Alice in Chains palasi 13 vuoden tauolta sijalle 11, ja Laura Voutilaisen (14) sekä Pentti Hietasen (19) numerot myötäilevät viime vuosien keskiarvoja. Sen sijaan Jari Sillanpään tulisi jatkossa parantaa elokuvalevynsä 13. sijaa, koska miehen kaikki aikaisemmat studioalbumit on nähty Top 10:ssä.

Uutuuksien seassa on pari ensikertalaistakin, hyvinkääläinen Kiana (31) ja ruotsalainen Mustasch (35). Saavat onnitella itseään ainakin siihen suhteutettuna, että varsin kauaksi Top 40 -kynnyksestä ovat jääneet muun muassa entinen hitti-ihme Mika sekä Britanniassa edelleen kelvollista suosiota nauttiva Basshunter.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti