maanantai 5. lokakuuta 2009

Näitä ei juhlita

Madonna nettosi viime viikolla 50. Top 10 -singlensä Suomessa, kun It’s So Cool debytoi kahdeksantena. Matalampiakin sijoja on kertynyt kosolti, joten Celebration-kokoelmilta on jouduttu karsimaan hittejä raa’ahkolla kädellä. Yhden cd:n versiossa on 21 kappaletta, tupla-cd:llä 36. Kaikki yksöisen biisit ovat myös tuplalla, tosin aivan eri järjestyksessä.

Jopa yksöiskoosteelle on päätynyt yksi laulu, joka ei koskaan noussut Suomen listoille: Lucky Star. Tuplalla sille tekevät seuraa Everybody, Burning Up, Dress You Up ja Open Your Heart. Yksöishitit ovat keränneet minun pisteytyssysteemissäni keskimäärin 3,2 nappia, tuplan kappaleet keskimäärin 2,5 nappia (ennenjulkaisemattomia Celebrationia ja Revolveria ei huomioitu näissä laskuissa).

Pois on siis jäänyt monta oikeasti menestynyttä Madonna-hittiä. Yllättävimmät eliminaatit ovat varmaan True Blue ja ensimmäisen 50 hittiä -listan ykkönen This Used to Be My Playground. Luettelen tässä Suomen listoilla eniten pisteitä keränneet hylkiöt, perässä nappimäärä.
American Pie (2000) *****
You’ll See (1995) *****
This Used to Be My Playground (1992) ****
Give It 2 Me (2008) ****
Deeper and Deeper (1992) ****
Hanky Panky (1990) ***
Don’t Cry for Me Argentina (1996) ***
True Blue (1986) **
The Power of Good-bye (1998) **
You Must Love Me (1996) **
Rescue Me (1991) **

2 kommenttia:

  1. True Blue on aika mielenkiintoinen. Se oli iso hitti ympäri maailmaa, mutta ei koskaan ilmestynyt yhdelläkään kokoelmalla eikä Madonna esitä sitä kiertueillaan. Biisin sanotaan kertovan Sean Pennistä, mikä saattaa selittää Madonnan kylmäkiskoisen suhtautumisen sitä kohtaan, mutta luulisi sen sentään mahtuvan kokoelmille...

    VastaaPoista
  2. Popjusticessa on hauska postaus siitä, että HMV-kauppa myy yhden ja kahden cd:n Celebrationia samalla hinnalla. Kumpi kannattaa ostaa?

    http://www.popjustice.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4097&Itemid=206

    VastaaPoista