keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Ole ihminen, älä kasvo

Vuosi sitten Popeda oli hilkulla estää The Rasmuksen samanaikaisen albumin nousun ykköseksi. Toteutuessaankaan se ei olisi ollut samanlainen yllätys kuin uusin listajärjestys: Anna Abreun Just a Pretty Face? kolmosena, Pate Mustajärven Ollaan ihmisiksi ykkösenä! Näin kruunautui 25 vuotta sitten alkanut sooloura, joka on tuottanut parempia tuloksia kuin muistammekaan – tähän asti korkein sija oli Lago neron saavuttama kolmonen, ja topkymppejä on useita.

Ollaan ihmisiksi on toki näyte myös Juice Leskisen biisien suosiosta. Vaikka ensimmäinen single Kaksoiselämää enteili latteaa varmanpäällevetelyä, albumin muut biisivalinnat eivät ole kovinkaan itsestäänselviä. Juice-covereilla ei tähän mennessä ole netottu erityisiä hittejä – Elastisen ekan soolosinglen Syljen (2004) pohjana tosin oli Syksyn sävel.

Bonnierin jakelema DKS-firma julkaisi samaan aikaan Ancaran ja Agnes Pihlavan albumit, joita alustettiin duettosinglellä Tears with a Smile. Kummallakin oli alla Top 10 -sijoitus, mutta Ancara jäi nyt sijalle 32 eikä Agnes yltänyt mukaan lainkaan. No, Top 40:n ulkopuolella ovat myös muun muassa Indican kokoelma ja This Is It, jota muuten lähden ihan kohta katsomaan.

6 kommenttia:

 1. Minkälainen muuten myynti on viime vuoteen nähden?

  VastaaPoista
 2. Kuka näitä tribuutteja oikein ostaa!!
  Ei kai tämä vaan ole tulossa isänpäivälahjaksi!!!
  Loirin örinätkin ovat jo tuopin alusina.

  VastaaPoista
 3. Miten hyvä This Is It oli? Päätin etten mene trailerin perusteella vaan vasta jos joku uskottava ihminen kehuu.

  VastaaPoista
 4. This Is It oli suositeltava kokemus, siinä ei alleviivattu mitään vaan se oli ihan omalla painollaan hauska, surullinen ja vaikuttava. Ja iso leffasali oli hienosti mukana aplodeeraten ja nauraen. Tai täysin hipihiljaa kuten Earth Songin jälkeen.

  VastaaPoista
 5. Äijistä äijimmän ykkössija on todella hämmästyttävä listatapahtuma. Arvelin että Pate olisi jo jäänyt cover-junasta, jossa vuosi sitten taisi olla ruuhkaa ähkyksi asti, mutta mitä vielä.

  Absoluuttisen Nollapisteenkin sijoitus vaikutti ensin huomiota herättävän korkealta näin vilkkaana sesonkina, mutta bändin listastatus vakiintui yhden top 10 -vierailun jälkeen samoille kahdenkympin kieppeille jo vuosikymmenen alkupuolella. Toinen listaviikko olisi positiivinen yllätys.

  Top 40:n ulkopuolelle näkyvät viime viikkoina jääneen myös Flaming Lipsin tuplamittainen uutuus sekä kahdella edellisellä albumillaan top 10 -sijoituksiin yltänyt Air.

  VastaaPoista
 6. Edelleen minusta vaikuttaa siltä, että levyjä ei paljon alle 30-vuotiaat osta.

  VastaaPoista