sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Tässähän tätä

Michael Jackson -elokuvan nimikappale This Is It on pidetty aika hyvin piilossa ennen huomista ensi-iltaansa. Japanin Sonyn kautta nettiin valahti eilen 40 sekunnin näyte, jonka avulla Youtubessa on ehditty jo näyttää toteen, että sama laulu julkaistiin vuonna 1991 I Never Heard -tittelillä ja Sa-fire-nimisen laulajattaren levyttämänä.

Aiemmin For the Record -kirja osasi kertoa Jacksonin kirjoittaneen tuonnimisen kappaleen jo 1980, mahdollisesti The Jacksonsin Triumph-albumia varten. Se olisi ainakin mieluisampi selitys sille, miksi hänen veljensä laulavat taustoja. Siis mieluisampi kuin se, että joku olisi jälkikäteen päästänyt broidit pätemään levylle. Jos esimerkiksi Jermaine saisi päättää, hän luultavasti julkaisisi kaikki postuumit Michael-julkaisut duettoina itsensä kanssa.

This Is It ei ilmesty myyntiin ainakaan ennen leffan ja soundtrackin ensi-iltaa, joten listanäkymät ovat vielä suht utuiset. Tosiasia on kuitenkin se, että Jackson ei enää saa toista mahdollisuutta netota ykkössingleä tämän vuosikymmenen aikana. Edelliset olivat USA:ssa You Are Not Alone (1995) ja Britanniassa Blood on the Dance Floor (1997). Ensimmäinen jenkkiykkönen I Want You Back julkaistiin jo lokakuussa 1969, mutta kärkeen se ehti vasta tammikuussa 1970.

Ihan kivaltahan tuo biisin alku kuulostaa – ainakin siinä mielessä, että se herättää muistumia moniin MJ-aikakausiin Jacksonsista alkaen. Mutta radiokelpoisuutta ja muita reaktioita on vaikea ennustaa. Varsinaisen soundtrackin anti vaikuttaa harvinaisen härskiltä vedätykseltä – etenkin jos nimikappaletta ei voi hankkia erikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti