torstai 29. lokakuuta 2009

Kaima ja sen namesake

Suomen singlelistan tärkeintä tietoa on jo pitkään tarjonnut listaviikkosarake – se kertoo menestyksestä enemmän kuin välillä hyvinkin tuuliset kärkisijat. Jarkko Martikaisen Polte päästä paratiisiin jatkaa valtakauttaan omituisen pitkään verrattuna mm. siihen, että Toivo-albumi sieti listapainetta vain yhden viikon.

Top 10:ssä on myös kaksi versiota aiemmista suurhiteistä, The Baseballsin Umbrella ja Naturi Naughtonin Fame. Jälkimmäisen alkuperäinen Irene Caran levytys nousi meillä listoille vasta kolme vuotta julkaisunsa jälkeen (1983), koska samanniminen elokuva ei ollut Suomessa erityinen kassamagneetti, mutta siihen perustunutta tv-sarjaa katsottiin kiivaasti.

Ruokamainos roikottaa tilastoissa Anna Puun biisiä Kaunis päivä, joka edustaa kiehtovampaa genreä – suomenkielinen hitti, jonka englanninkielinen kaimakin menestyi hyvin (U2:n Beautiful Day). Nyt lukijat keksimään muita samanlaisia hittipareja. Kuka muistaa menestyneimmän, kuka pisimmän? Suoria käännösversioita ei hyväksytä, täytyy olla tyystin eri kappale. Muutkin kielet käyvät.

6 kommenttia:

 1. Ensimmäisenä tulee mieleen Armo (Apulanta) ja Mercy (Duffy).

  Ja sitten jostain syystä Ei yksikään (CMX) ja No One (2 Unlimited, Alicia Keys), En halua tietää (Antti Tuisku) ja I Don't Wanna Know (Mario Winans) sekä Ihminen (Zen Café) ja Human (The Killers). Eivät kyllä mitään valtavia hittejä.

  VastaaPoista
 2. Martikaisen ykkössijan jatkuminen ei voi olla totta, tietokone virhe ehkä? Biisihän on ihan hukka kuuntelua...

  VastaaPoista
 3. Yksi oikein menestyksekäs pari olisi Sam Brownin Stop ja Tiktakin Lopeta. Noita yksisanaisia pareja on aika helppo keksiä; vaikkapa Rain ja Sade ovat olleen useammankin hitin nimiä.

  VastaaPoista
 4. Sehän olisikin mainiota, jos Saden (kuulemma) tulevan albumin sinkkulohkaisun nimi olisi Rain. Mikä suomalaisradio malttaisi olla soittamatta sitä?

  Vaikka eivät täyskaimoja olekaan, haluan mainita yhtä aikaa listoillamme olleet biisit Can't Get You Out of My Head ja En mielestäin sua saa. Esittäjinä sukunimiensä tarpeellisuuteen ailahtelevasti suhtautuvat Kylie M ja Laura V.

  Ja isomman Human-hitinhän teki muinoin Human League. Sielun veljien Ihminen oli singlelistan kolmonen.

  VastaaPoista
 5. Olisiko Mitä kuuluu? (Apulanta) ja What's Up? (4 Non Blondes) menestyksekkäin pari?

  VastaaPoista
 6. Miten sen menestyksen sitten mittaa. Nuo eivät kumpikaan olleet 50 hittiä -listalla mitään pisteimureita.

  Entäs 2 Unlimitedin The Real Thing ja Bat & Ryydin Ehtaa tavaraa? (Kunhan letkautin. Pitäisi keksiä jotain muillakin kielillä.)

  VastaaPoista