maanantai 26. lokakuuta 2009

Parasta kaikille

Tuoreimmassa Suomen Top 40:ssä on neljä kokoelma-albumia sijoilla 6, 9, 25 ja 40. Niistä vain kahta korkeinta (Juha Tapio ja Madonna) voi pitää potentiaalisina joulumenestyjinä. Rinnalle lykätään marraskuun loppuun mennessä kuitenkin runsaasti kokoelmia, vaikka ne eivät enää moneen vuoteen ole osoittautuneet sesongin ykköstäkyiksi.

Luetellaan nyt nimekkäimpiä: Britney Spears, Rajaton, Jope Ruonansuu, Foo Fighters, Fall Out Boy (?!), Bo Kaspers orkester, Janet Jackson... Myös isoja urakatsauksia on tulossa – esimerkiksi juuri ilmestynyt Tuomari Nurmion kuuden cd:n boksi saa 25. marraskuuta rinnalleen samankokoisen Eppu Normaalilta. AC/DC:n harvinaisuusryväs Backtracks on varma listanimi.

Suosituimpia lahjaäänitteitä ovat pitkään olleet monenlaiset teema-albumit, ja on vaikea nähdä esimerkiksi Samuli Edelmannin tai Vesa-Matti Loirin viimeaikaisista megamenestyksistä syntyvän järkeviä kokoelmia. Aika hassulta tuntuu myös tapaus Rajaton, joka on pärjännyt parhaiten joulu-, Abba- ja Queen-levyillään eikä ole koskaan netonnut varsinaisia hittejä. Best of 1999–2009 on kuitenkin pihalla, ja siihen on poimittu vain yksi Abba- ja yksi Queen-cover.

Kokoelmaksi on niin ikään katsottava tänään ilmestynyt Michael Jacksonin This Is It, joka saa keskiviikkona taistella listasijasta kahden päivän myynnillä. Jos ja kun jonkinlainen tulee, katkeamaton kuolemanjälkeinen Jackson-julkaisujen läsnäolo Top 40:ssa jatkuu yhä.

2 kommenttia:

  1. Oho mainitsit Janetin, vaikka häntä ei ole Suomen albumilistalla näkynyt vuosikausiin. Oikealla markkinoinnilla kokoelma voikin kiinnostaa listalle asti, laadukas se on joka tapauksessa.

    Foo Fighters saattaa mennä kaupaksi hyvinkin, mutta kärsii varmaan huonosta sinkkutäkystä. Wheels on todella kehno esitys.

    VastaaPoista
  2. No en kyllä usko Janetin listautuvan meillä. Laitoin nimen vain tilkkeeksi, kun rimpsu tuntui kaipaavan pituutta, enkä muistanut, että The Rasmuskin julkaisee kokoelman.

    VastaaPoista