keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Pulssi tuntuu yhä

En sanoisi sitä jymy-yllätykseksi, mutta Kolmas nainen olisi voinut näyttäytyä Top 40:ssä kovasti toisenkinlaisella numerolla kuin ykkösenä. Edellisestä studiolevystä Onnen oikotiellä – ja samalla edellisestä paalupaikasta – on yli 15 vuotta. Sydänääniä olisi yhtyeen ensimmäinen listamerkintä 2000-luvulla, jollei Ura-kokoelma olisi tehnyt re-entryä viikolla 4/2002.

Täysin odotetunlainen ei ole muidenkaan uutuuksien järjestys. Metallican, AC/DC:n ja Guns N’ Rosesin paluulevyjen jälkeen arvelin Kissinkin rynnivän huippusijoille, mutta Sonic Boom jäi alemmas (7) kuin edeltäjä Psycho Circus (5, 1998). Samuli Edelmannin kolmannesta virsikiekosta tuli miehen kymmenes Top 10 -albumi debytoituaan kuutosena. En olisi uskonut, että Backstreet Boys (24) ilmaantuu ylemmäs kuin Finlanders (27).

Tilaston varsinainen tapaus on kuitenkin yli 50 vuotta sitten kuollut Eleanora Fagan. Hänet saattaa joku tuntea nimellä Billie Holiday, vaikka tuota nimeä ei ole koskaan ennen näkynyt Suomen listoilla. Sijan 31 Lady Day -boksiin kätkeytyy 230 kappaletta (kymmenen cd:tä) sisältävä mega-ateria, ja levytykset ovat vuosilta 1933–44.

5 kommenttia:

 1. Ostaakohan alle 30-vuotiaat enää levyjä juuri ollenkaan.

  VastaaPoista
 2. Mikähän oli Hullujen päivien rooli tuon Kolmannen naisen kohdalla? Sutina ainakin saattoi olla eduksi tutun bändin uutuuslevylle.

  Marginaalit top 4:n sisällä olisi kiinnostava tietää, sillä Madonna ja Anna Puu taisivat olla Stockan kampanjatuotteita.

  VastaaPoista
 3. .comAinahan voi verrata Anttilan listaan, jossa Kolmas nainen on myös ykkösenä. Madonna on kuudes ja Anna Puu kokonaan ulkona Top 40:stä (samoin PMMP). Edelmann vasta kymmenentenä.

  Kärki oli varsin tasainen, Anna Puu veti koko listauransa kolmanneksi parhaat myynnit. Mutta ensi viikolla voi tulla romahdus.

  VastaaPoista
 4. Anttila ei listaa kampanjatuotteita tuolle netanttilan top-40 listalle.
  Anna Puu ja PMMP:hän putosivat aivan kärjestä kokonaan pois listalta heti kun hintaa laskettiin tuonne 11-12 euroon. Mutta ilmeisesti molempien tukkumyyntihinta on ennallaan, jos tämä on edellytys varsinaiselle listalle pääsemiseksi... Onko se? Sitä ei kai kukaan tiedä.
  Hullut Päivät muokkasivat listaa erittäin suuresti. Edellä mainittujen lisäksi ainakin Jacksonin(RE 14), Leevin(RE 33) ja Juicen(RE 35) boksit palasivat keltaisissa kasseissa takaisin listalle.
  Jani K.

  VastaaPoista
 5. Ja tosiaan tuo mainittu 10 cd:n Lady Day -boksi oli myös kampanjatuotteena Hulluilla Päivillä hintaan 19,90.
  Jani K.

  VastaaPoista