torstai 7. toukokuuta 2009

Peteä petettiin

Virallista albumilistaa on korjattu, ja perun näiltä osin puheeni: Pete Parkkonen on edelleen mukana ”täysihintaisessa” Top 40:ssä ja jopa kohensi asemiaan seitsemänneksi. Kyllä, ohi Koopin, mikä joitakuita kovasti kutkuttaa.

Ihanaa Leijonat ihanaa nousi ironisesti kolmannen kerran sinkkuykköseksi samana päivänä, kun Suomi nujerrettiin pihalle lätkäkisoista. Edelliset tapaukset olivat vuosilta 1999 ja 2000. Biisin luulisi romahtavan ensi viikolla, vaikka toisenlaisiakin ennakkotapauksia on. Fintelligensin kisahymni Kaikki peliin (2003) jatkoi kaupaksikäymistään pitkään huonosti päättyneen turnauksen jälkeen.

7 kommenttia:

 1. Bongasin Peten levyn eilen midprice-listalta, edellään Lauri Tähkän kokoelma. Tähkän myynti olisi kai oikeuttanut sekin ihan kärkipäähän varsinaisella listalla (mille se on tähän asti kelvannut) eli sijalta 37 takaisin kärkikymmenikköön. Mutta ilmeisesti sitä ei siirretty takaisin päälistalle. Onko levyjen tukkumyyntihinta yhtäkkiä eri vai mistä on kyse?

  VastaaPoista
 2. Tukkumyyntihinnanhan siinä pitäisi olla perusteena. Kun Tähkän myynti koheni noin paljon, syynä on oltava jonkinlainen hinnanalennus, ja ilmeisesti erilainen kuin se jonka turvin Apulanta teki re-entryn kah, eikun yhdeksänneksi. Huom asioista paremmin tietävät, tänne saa selittää näitä metkuja nimettömästi!

  VastaaPoista
 3. Kiitos blogistasi! Muutamaan seikkaan toivoisin selvennystä, ehkä voisit liittää jonkun pysyvän selityksen marginaaliin tms: mihin perustuvat Ylen listat (miten myynti koostetaan), miten lasket myydyimmät levyt ja miten koostamistapa eroaa ÄKT:n tilastoista - omasihan poikkeaa aina jonkin verran.

  Tämä, koska myyntilukuja käytetään, kuten monet ovat huomautaneetkin, levyjen myynnin edistämisessä. Käsitteet ovat villejä. Voiko levy oikeasti myydä kultaa ennakkoon, esimerkiksi.

  Korjaksena sitten: sanoit, että Peten ja Koopin fanit ovat käyttäneet tätä blogia referenssinä. En olisi niin varma. Itsellä ainakin intressi lähtee siitä, että jälkikasvun myötä kiinnittää huomiota siihen, kuinka pikkulapsia vedätetään, tai yritetään vedättää. Idols-koneiston toiminta on tästä näkyvyytensä vuoksi helppo esimerkki seurattavaksi. Olen myös huomannut, että monen tämän kevään asiaa seuranneen mielenkiinto lähtee juuri tästä.

  VastaaPoista
 4. Tavaratalojen levyosastoilla on sellaisia erikoisia värikkäitä myyntilaareja, joissa tarjotaan tasarahalla (normaalisti 10 euroa) levyjä. Viime viikonloppuna Jumbon Citymarketissa mainittuun laariin oli lisätty isot kasat tuoreita levyjä myyntiin kympillä. Sieltä löytyi mm. Apulanta, Tähkän kokoelma, Teräsniska, Popeda, Junnu Vainion ja Tapio Rautavaaran kokoelmat, Happoradio, Anna Erikssonin kokoelma ja vaikka mitä. Kaikki melko tuoreita julkaisuja.

  Eli joku alekampanja lienee käynnistynyt. Se selittänee Apulannan, Teräsniskan, Vainion ja Rautavaaran loikat listalla ylöspäin.

  Mutta eiköhän noiden pitäisi olla midprice-listalla? Tähkähän on sinne siirretty. Ehkä nuo mainitsemanikin siirtyvät sinne ensi viikolla??

  Tuo on aika epäselvä tuo midprice-systeemi.

  VastaaPoista
 5. Unohtui äskeisestä:
  Näin viime viikonloppuna myös Peten levyä myytävän kympillä. Taisi olla samaisessa Jumbon Citymarketissa, mutta levy oli sijoitettu uutuuslevyjen rinnalle... ei siis aiemmassa kommentissani mainitsemaani alelaariin.

  Lienee siis Petenkin levyn loogisin paikka jatkossa midprice-listalla...

  VastaaPoista
 6. Jaanis: taitaa tosiaan olla tarpeen laatia uusi selitysteksti. En ehdi vielä, mutta jahka. (Testaan juuri nettiyhteyttä työpisteen muuton jäljiltä.)

  Tähän blogiin tulee jatkuvasti klikkauksia eri Idols-aiheisiin keskusteluihin laitetuista linkeistä, joten referenssiväittämäni ei ole kuvittelua. Usein käyvät ihan fiksujakin debatteja.

  VastaaPoista
 7. Onko kovinkin poikkeuksellista, että virallista albumilistaa korjataan jälkikäteen? Tulee mieleen parin vuoden takainen tilanne, jossa Asan mixtape-tyyppinen julkaisu sai muutaman tunnin paistatella muistaakseni nelosena ennen kuin se diskattiin listakelvottomana.

  VastaaPoista