keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Karin vauhti vain kiihtyy

Anna Puun paluu albumilistan ykköseksi oli jo nähtävissä viime viikon tilanteesta. Kun tasaisesta kärkikvartetista muut olivat uutuuksia ja myynti tunnetusti putoaa kakkosviikolla enemmän kuin seuraavilla, Puun käyrä piirtyi suotuisimmin. Tilanne on yhä tasaisehko ja neljännen ero viidenteen varsin suuri – Eminemin loikka 30. sijalta viidenneksi ei siis ole niin dramaattinen parannus kuin miltä näyttää.

Turmion kätilöt (6) paransi yhdellä pykälällä edellisestä albumistaan ja on viikon korkein uutuus, mutta Iron Maidenillä menee paremmin – kiertueleffa-soundtrack Flight 666 saavutti 14. sijan kahden päivän myynnillä ja suuntaa yhä ylöspäin. Se on jo viides Maiden-liveäänite Suomen Top 20:ssä. Tori Amos (20) ja Manic Street Preachers (23) suoriutuivat ennusteiden mukaan, tuskinpa kummaltakaan mitään ennätyksiä odotettiin.

Jonkin alekeikauksen elvyttämä Kari Tapion kokoelmatupla Kaikkien aikojen parhaat vol. 2 kiipesi ensi kertaa 10 parhaan joukkoon (kahdeksanneksi) yli puoli vuotta ilmestymisensä jälkeen. Koska mies julkaisi päivää vaille vuoden välein kevätalbumit Kaksi maailmaa (2) ja Viimeiseen pisaraan (3), häneltä on tullut vuoden sisällä kolme Top 10 -pitkäsoittoa – ihan hyvin yli kuusikymppiseltä.

8 kommenttia:

 1. Jos tässä maailmassa mikään on varmaa, niin se, että suomalaiset ostavat kuuliaisesti Iron Maidenia.

  Manicsien sijoitus on ainakin minulle pieni pettymys, sillä levy on heidän parhaitaan ja tähän mennessä heillä on ollut uskollinen ostajakunta.

  VastaaPoista
 2. Kuinka yleistä Suomen listalla on että kerran kärjestä tipahtanut debyyttialbumi palaa ykköseksi?
  -Jani K.

  VastaaPoista
 3. Kyllä se viikon tai muutamankin aikajänteellä on aika yleistä, jokavuotista. Ääri-ilmiöitäkin on kuten Abban Gold, jonka ykkösviikot ovat vuosilta 1992 ja 1999.

  VastaaPoista
 4. Abban Goldia en kyllä sanoisi debyyttialbumiksi.

  VastaaPoista
 5. Debyyttialbumeista tällä vuosikymmenellä ainakin Anssi Kelan Nummela ja Pikku G:n Räjähdysvaara ovat palanneet kolme kertaa ykkössijalle sieltä kerran pudottuaan. Mikä mahtaa olla useimmin listakärkeen palannut albumi?

  Manicsien sijoituksen olisin itsekin veikannut olevan parempi. Mainio levy, tosiaan. Ehkä esimerkiksi tieto Richien tekstikirstun tyhjentämisestä ei suuremmin puhuttele Suomen levyjäostavan kansan syviä rivejä.

  Tori Amoksella taitaa edelleen olla puhdas sarja top 20 -albumeissa, täpärästi mutta kuitenkin?

  VastaaPoista
 6. Bomfunk MC'sin In Stereo palasi vain kahdesti ykköseksi, mutta jälkimmäinen paluu tapahtui 31. listaviikolla, mitä kunnioitettakoon.

  Tori Amosin paras (kuulemani) levy Little Earthquakes ei ollut Top 40:ssä ollenkaan, ja osittain (?) live To Venus and Back jäi sijalle 30.

  VastaaPoista
 7. Sinkkulistalla on taas vaihteeksi korkea profiili, uutiskynnys ylittyi komeasti. Kumma kyllä, tästäkään aiheesta ei voida olla puhumatta vähättelevään sävyyn. Taitaa olla suomalaisten perusluonteessa syvällä. Hyvä Kimmo!

  http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1691710

  VastaaPoista
 8. Karin kiihtyvästä vauhdista myös täällä:

  http://50suosikkia.blogspot.com/

  VastaaPoista