keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Langat sekaisin

Anna Puu piti pintansa albumilistan kärjessä, vaikka äitienpäivä vähintään tuplasi kolmen pahimman uhkaajan (Matti ja Teppo, Yölintu, Koop Arponen) viikkomyynnin. Samaisen juhlan ansiona lienee pidettävä myös kokonaismyynnin merkittävää nousua edellisestä viikosta. Ja sitä, että viikon uutuudet olisivat luultavasti kaikki nousseet pykälätolkulla korkeammalle vähän aiemmin julkaistuina.

Avausnumeroita on järjestään pidettävä alakanttisina – Sunrise Avenue viidentenä ja kahdella edellisellään ykköseksi noussut Don Johnson Big Band vasta kymmenentenä. Ikävimmän yhtälön muodostivat Ari Koivunen ja Amoral: edelliset albumit ykkösenä ja viitosena, mutta yhteinen saavutus on vain 19. Tiktak-Petran 23. sija on matala siihenkin verrattuna, että bändikamu Emppu nousi Dame-nimellä kolme vuotta sitten 12:nneksi.

Eija Ahvo, Antero Jakoila, Sakari Kukko ja Harri Saksala ovat yhä monien tuntemia kulttuurihenkilöitä, mutta ilmeisesti heidän Punainen lanka -yhtyettään ei enää muisteta, vaikka sen nimikkoalbumi nousi 21:nneksi kesällä 1976. Nyt näet samoilla kirjainyhdistelmillä 27:ntenä näyttäytyy tamperelainen naisyhtye. Kaimoja on toki ennenkin tavattu listoillamme, mutta ei niin, että molemmat olisivat kotimaisia (esimerkkejä: Eve, Bamboo, Nicole).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti