keskiviikko 6. toukokuuta 2009

Lintu törmäsi Puuhun

Anna Puu kukisti albumimyynnissä Yölinnun noin 2,6-kertaisella erolla, mikä sopii hyvin protokollaan. Yölinnun kahdeksasta Top 5 -albumista vain yksi on noussut listakärkeen, kun taas Puu on jo kolmas tuoreimman Idols-kisan ykkösartisti. Aiemmista kilpailuista eka tuotti kaksi ykköstä (Jani Wickholm ja Antti Tuisku), toinen ei yhtään ja kolmas taas kaksi (Ari Koivunen ja Anna Abreu).

Puuta edelsivät paalupaikkoineen tietenkin Pete Parkkonen ja Koop Arponen, joiden fanit ovat myyntivertailuissaan käyttäneet innokkasti referenssinä tätä blogia. Enää ei kannata, sillä Parkkosen albumi siirrettiin jo seitsemän listaviikon jälkeen midprice-osastoon. Minun ynnäämissäni vuosikatsauksissa huomioidaan vain päälistan tulokset, joten The First Albumin saldo ei enää kartu mihinkään.

Neljä uutuutta kuuden parhaan joukossa tekee jo listan melko levottomaksi, samoin edellisen ykkösen (Depeche Mode) tipahtaminen 11:nneksi. Rauhaa häiritsevät myös yksitoista re-entryä, ilmeisestikin jonkin alennusmyynnin seurauksena. Staattisuutta mukaan tuo Lenni-Kalle Taipale, jonka aiemmat sijoitukset 20 ja 17 saivat seurakseen Piano-albumin debyyttinumeron 18.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti