lauantai 2. toukokuuta 2009

Kysymyksiä keskiviikoksi

Menneellä viikolla olisi monelle yrittäjälle ollut tarjolla mehevä tilaisuus napata huomiotaherättävä listasija, mutta julkaisuaikataulujen jumalat eivät olleet suosiollisia. Vaikka Anna Puu taitaa viedä seuraavan paalupaikan, tsäänssi on päällä silloinkin. Kohentaisiko esimerkiksi Bob Dylan kaikkien aikojen parasta sijoitustaan Suomen albumilistalla, joka on kolmonen vuodelta 1979?

Hypähtäisikö Miley Cyrusin eli Hannah Montanan menekki elokuvan ja soundtrackin myötä kärkitasolle? Ilmestyykö (anna) puun takaa taas jokin obskuuri metallikiekko? En tiedä tosin mikä, koska Amoralin albumi julkaistaan vasta ensi viikolla ja sinkkuykkönen Amorphisin kuukauden kuluttua.

Top 40:n myyntikynnys saattaisi lopultakin olla riittävän helppo ylitettävä myös Kari Peitsamon albumille Takaisin Itä-Saksaan. Miehen ainoa tilastomerkintä yli 30-vuotisella uralla on Freud Marx Engels & Jung -kimppaäänitteen sija 39 (jos singlejä ei lasketa). Jos yhdistelmä vappuviikko, punalippuestetiikka ja tämäniltainen Uutisvuoto-vierailu ei tuota tulosta, niin mikä sitten?

4 kommenttia:

 1. Heaven and Hellin (Black Sabbath) odotettu The Devil You Know julkaistiin keskiviikkona. Se ei, kuitenkaan, liene niin yleisesti hypetetty tapaus, että ihan paalupaikkaa hätyyttelisi. Vaan mistä sitä tietää.

  VastaaPoista
 2. Ainakin Yölinnun uusi albumi laittanee tiukasti hanttiin Anna Puulle. Dylanin veikkaisin yltävän sijoille 3-5, herran edellisen levyn tavoin.

  Kari Peitsamon listasijoitus jäänee tälläkin kertaa haaveeksi - huolimatta mainitsemistasi otollisista olosuhteista. Suurin momentum nähdäkseni oli kovassa nosteessa liitäneen Riston kanssa tehdyllä yhteislevyllä, mutta sekin jäi kokonaan top 40:n ulkopuolelle. Viimekesäinen maineikkaan Skootterin paluualbumikaan ei ylittänyt listarimaa, vaikka levy varmasti monia kiinnostikin. Mutta hei, ei kai Hectorillakaan ole helppoa.

  VastaaPoista
 3. Juu, hoksasin Yölinnun vasta myöhemmin, kun ovat menneet vaihtamaan pienemmälle levymerkille. Anttila ainakin näyttää Anna Puulle isompaa myyntiä kuin Yölinnulle.

  VastaaPoista
 4. Miley Cyrus tuskin breikkaa Suomessa, edes Jonas Brothersin mittakaavassa. Vaikka leffaa on käyty tietääkseni katsomassa ihan kivasti.

  Blogissani (jota tietenkin mainostan aina kuin mahdollista, ja vaikka ei olisikaan) pohdin lyhyesti Mileyn musiikin mahdollisuuksia myös muun maailman listoilla. Onko kahdella nimellä esiintyminen poptähden uran kannalta hyvä vai huono juttu? Veikkaan jälkimmäistä. Mutta eipä noista Disney-tähtösistä ikinä tiedä.

  VastaaPoista