maanantai 18. toukokuuta 2009

Ei hittejä horisontissa

U2:n Magnificent-singlen jääminen Britannian Top 40:n ulkopuolelle oli mainitsemisen arvoinen vastoinkäyminen, joten Ilta-Sanomien verkkouutinen puolustaa paikkaansa – mitä nyt tietolähde panee hymyilemään: ”News Of The World -lehden mukaan yksikään U2-single yli 20 vuoteen ei ole menestynyt näin huonosti.” Sieltähän ne listafaktat(kin) kuuluu tsekata, sensaatiorievuista...

Referenssi huomioiden uutinen oli yllättävän todenperäinen, vaikkakin iäkäs – Magnificent ehti eilen jo pudota Top 75:nkin ulkopuolelle. Sen verran sitä voisi tarkentaa, että parin import-sinkun listallepujahtamiset poislukien U2:n 36 peräkkäistä singleä tammikuusta 1983 (New Year’s Day) alkaen kävivät vähintään Top 20:ssä. Floppi oli siis yhtä dramaattinen kuin Madonnan Miles Away viime syksynä.

Ei ole biisillä käynyt kovin kummoinen flaksi Suomessakaan – se kääntyi Music Control -radiolistalla laskuun sijalta 22 ja on pysynyt loitolla myyntitilastoista. Etukäteen Magnificent kuitenkin miellettiin No Line on the Horizon -albumin varsinaiseksi myyntitykiksi ”oudon” ensisinkun jälkeen. Samaa roolia meikämarkkinoilla vetävät PMMP:n ja Pete Parkkosen kakkoslohkaisut Lautturi ja The Final Day, jotka ainakin radiosoitossa menestyvät edeltäjiään paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti