lauantai 9. toukokuuta 2009

Häntä ohitti koiran

Joku ehkä jaksaa yhä odottaa vuoden 2008 hittilistaa, jossa huomioidaan biisien kaikki listapisteet sekä myynnin että radiosoiton osalta. Sellainen ei voi valmistua, ennen kuin kaikki tuohon tilastoon kuuluvat kappaleet ovat pudonneet single- ja radiolistoilta (rajana Top 40). Käytännössä sen valmistumisen estää yksi hitti, Kings of Leonin Sex on Fire.

Sex on Fire on tuota pikaa tipahtamassa latauslistalta, mutta samalla liekit ovat lisääntymään päin radiosoitossa. Radio Rock veivasi sitä tuoreimmassa mittauksessa 46 kertaa viikossa, minkä ansiosta se komeilee sijalla 15. Ettekö te voisi vähän jo rajoittaa, vai olenko minä tosiaankin ainoa, jonka mielestä seuraaja Use Somebody olisi ansainnut syrjäyttää sen jo ajat sitten?

Todellinen dilemma piilee siinä, että häntä on kasvanut koiran ohi, eli vaikka Sex on Fire nousi listoille lokakuun alussa ja ykköseksi joulukuussa, sen tämänvuotiset yhteispisteet ovat jo suuremmat kuin viimevuotiset (myynnissä 55 prosenttia ja soitossa 51,3 prosenttia). Se siis tiukasti katsoen kuuluisikin sijoittaa vuosilistalle 2009. Jos teemme näin, 2008 saadaan lopultakin valmiiksi. Teemmekö näin?

4 kommenttia:

 1. Hmm hankala juttu. Minulle henk.koht. Sex on Fire on vahvasti vuoden 2008 hitti. Saisivat siirtyä jo Revelryyn..

  Jonkinlainen linjapäätös olisi hyvä tehdä, sillä hittien listaurat ovat selvästi pitenemään päin. Ehkä Sex on Firen pisteet voisi siirtää tälle vuodelle. Toisaalta, itse tekisin niin, että katkaisisin listaurat kylmästi kahtia vuodenvaihteessa. Mikä on tietyllä tapaa hieman turhaa kalenteriorjuutta.

  Miten tahansa, odotan innolla laskelmaa.

  VastaaPoista
 2. Pitäisi sijoittaa vuoteen 2009. Niinhän 50 hittiä -aikanakin toimittiin. Ja vaikka minullekin Sex On Fire on viime vuoden hittejä, niin popkansan valtaosalle tuskin, senhän huomaa albumilistoiltakin - olkoonkin että KoL hyötyi siitä levyalesta.
  - Niko P.

  VastaaPoista
 3. Mun mielestäni se on hyvä jako, että erikseen julkistetut albumi-, single- ja radiovuosilistat menevät poikki kalenterivuodesta ja "koko totuuden" kertova hittivuosilista tosiaan kertoo "koko totuuden".

  Oikaistakoon vielä 50 hittiä -menneisyyttä sikäli, että ensin kokosin vuosilistat Rumba-lehdessä julkaistaviksi vuodenvaihteesta poikki -periaatteella, mutta Sisältää hitin -kirjaan tein uudet "koko totuus" -periaatteella.

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoinen on myös tapaus "Hetken tie on kevyt." Pyörii taas vaihteeksi lataus- ja singlelistoilla.
  -Jani.K

  VastaaPoista