perjantai 19. lokakuuta 2018

Yhteinen askel tuntemattomaan

Syksy on taas ollut Striimatuimmat-listalla levoton. Vain elämää -tuotokset tunnetusti tekevät pikavisiittejä, mutta muidenkaan kotimaisten suosikkien uutuudet eivät ole tarttuvinta laatua. Sannin Kaunis koti vajosi toisella viikollaan 2–5, eikä Alman Cowboy pysty nousemaan debyyttisijaltaan 9. Tuure Boelius (7–14–35) näyttää ottaneen Arttu Lindemanin paikan pikapudotusten kuninkaana.

Ei siis ihme, että mitalisijat ovat ulkomaalaisten hallussa: Lil Peepin ja Xxxtentacionin Falling Down, Alan Walkerin ja Sophia Samajon Diamond Heart ja Ava Maxin Sweet but Psycho. Kiinnostava kotimainen noteeraus on kuitenkin sijan 37 Gaian lapsi. Se on nimittäin ensimmäinen striimilistamerkintä sekä Staminalle että vierailevalle vokalistille, Anna Erikssonille, jonka edellisestä (lataus)hitistä on yli kuusi vuotta.

Staminan uuden Taival-albumin raidat roiskahtivat ilmestymispäivän Spotify-listalle niin näyttävästi, että kuudes albumilistan ykkössija on arvatenkin tulossa ylihuomenna. Putki siis jatkuu: kokeneiden menestysartistien viikoittain vaihtuvat paalut. Seuraavan viikon kärkipaikkaa havittelevat ainakin J. Karjalainen, Disturbed ja kenties Samuli Edelmann. Ja sitten markkinoille tulee jo, kääk, joululevyjä! Ne tosin eivät koskaan debytoi korkealla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti